logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Primele detalii despre noul SMART

Cunoașteți prea bine mini-mașinuțele care au cucerit traficul urban de câțiva ani și care par că se descurcă mult mai bine la găsirea unui loc de parcare decât celelalte automobile. Vorbim desigur despre seria Smart ForTwo, o mașină destinată traficului din orașele tot mai aglomerate în care locuim în prezent.

Cine conduce zilnic în oraș cunoaște deja importanța unei mașini care să aibă următoarele caracteristici vitale: consum cât mai mic și manevrabilitate cât mai mare. Ei bine, fosta generație Smart a venit cu rezolvarea celei de-a doua probleme. O mașină în care încap două persoane poate fi parcată pe un loc unde nu ar încăpea o mașină cu 5 locuri, aspect pe care s-a pus foarte mult accent în strategia de promovare a acestui automobil.

Din păcate însă, la capitolul consum, Smart nu stă foarte bine. Actuala generație a acestui automobil consumă pe benzină în jur de 9 l/100 km, iar motoarele pe motorină iau din rezervor circa 6,5 l/100 km, conform topgear.ro.

Dar în 2014 așteptăm cu sufletul la gură noul Smart, o mașină care – se spune – va șterge toate imperfecțiunile generației anterioare și care va prezenta multe alte beneficii clienților.

Iată, pe scurt, câteva lucruri pe care le știm deja despre viitorul automobil minuscul de pe străzile orașelor, prezentate de topgear.ro:

  • Mașina își păstrează același design exterior vesel, puțin modificat totuși față de versiunea anterioară.
  • În locul transmisiei robotizate anterioare, mașina dispune de o cutie automată cu ambreiaj dublu și șase trepte, sau una manuală cu 5 trepte, în funcție de preferințe.
  • S-a eliminat prezența motoarelor Diesel, toate automobilele având motorizare pe benzină: 999 cmc cu 71 CP (aspirat) și 898 cmc cu 90 CP (turbo). Se anunță și un motor de 60 CP.
  • Crește manevrabilitatea, motiv pentru care noul Smart va fi capabil să facă o întoarcere de 180 de grade într-un cerc cu diametrul de numai 6,95 metri, lucru care reprezintă un record în lumea auto.
  • Mașina dispune de mai multe sisteme de siguranță, printre care amintim airbag-uri frontale, laterale și pentru genunchi, avertizor de coliziune frontală (opțional), asistent pentru stabilitate la vântul lateral, și avertizor de depășire a benzii (opțional).

Ce părere ai de noul Smart ForTwo?

Vezi și care este cea mai sigură mașină creată vreodată.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *