logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un alt tip de distracție. Jocurile indie

Cei care sunt familiarizați cu jocurile, mai ales cu cele de pe PC, cu siguranță au auzit de acest termen numit „indie”.

Jocurile indie sunt create de producători independenți față de studiourile care se ocupă de obicei cu producerea de jocuri. După cum probabil bănuiți, numele comun sub care sunt cunoscute astfel de jocuri „indie” provine de la faptul că sunt produse de oameni independenți de marile studiouri.

Chiar dacă nu există o anumită definiție unanim acceptată cu siguranță că jocurile indie au anumite aspecte în comun cum ar fi faptul că sunt dezvoltate de o singură persoană, de echipe mici de dezvoltatori sau de mici companii independente.

Finanțarea unor astfel de proiecte se realizează cu ajutorul platformelor de crowdfunding cum ar fi Kickstarter, și de obicei sunt distribuite prin intermediul distribuitorilor online de jocuri precum Steam sau Desura.

Chiar dacă nu obțin sume exorbitante de pe urma vânzării unor astfel de jocuri, cei care le produc au și anumite avantaje pentru că nu sunt presați de un buget fix, de o dată de lansare și pot fi extrem de creativi ceea ce face ca unele jocuri să rivalizeze cu cele în care s-au investit milioane de dolari. Studiourile producătoare de jocuri de obicei caută să dezvolte numai tipuri de jocuri care le vor aduce profit și nu doresc să riște să apară cu ceva nou pe piață care este posibil să nu se vândă bine.

Un alt avantaj este că cei care se ocupă de creerea unui nou joc sunt complet dedicați cauzei astfel că de multe ori sunt inovativi atât ca și idee, dar și ca efecte vizuale sau poveste a jocului.

Începutul anilor 1990 a dus la apariția acestui fenomen care la momentul actual se poate lăuda că produce câteva zeci sau sute de jocuri anual, unele mai reușite, altele mai puțin.

Cei de la IGN, o cunoscută publicație care se ocupă cu tot ceea ce mișcă în sfera digitală a jocurilor, a realizat un top pentru cele mai bune 15 astfel de jocuri din anul 2013 pe care vă invit să îl consultați în rândurile care urmează:

 1. The Stanley Parable (unul dintre cele mai bune jocuri pe care le-am jucat în ultimii ani) ;
 2. Stick it to the Man;
 3. Papers, Please;
 4. Rogue Legacy;
 5. Surgeon Simulator 2013 (jocul a fost creat în numai 2 zile la un concurs și trebuie jucat mai ales de cei care gustă puțin umorul negru);
 6. Steamworld Dig;
 7. Guacamelee!;
 8. Gone Home;
 9. Antichamber;
 10. Sokobond;
 11. Desktop Dungeons;
 12. 140;
 13. Dungeon Dashers;
 14. Proteus;
 15. Don’t Starve.

Recomandarea mea este să încercați și unele dintre următoarele titluri de jocuri indie precum Limbo, Bastion sau jocurile din seria Trine care au primit multe aprecieri de-a lungul timpului și eu pot să confirm că acestea sunt pe deplin meritate.

La final nu mai rămâne decât să vă urez spor la joacă!

Vezi care sunt pașii de făcut în achiziționarea unui laptop.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *