Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Pași de făcut în achiziționarea unui laptop. Partea VII

În final, după ce ați reușit să treceți prin toți pașii prezentați în articolele anterioare și ați asimilat informații importante despre componente, prețuri reduse, tipuri de laptop, diferențe dintre acesta și PC, precum și sfaturi referitoare la achiziționarea acestora, sunteți pregătiți să faceți o decizie competentă referitoare la cumpărarea unui astfel de produs.

Dacă ați și trecut deja la acțiune, sau dacă pur si simplu dețineți deja un laptop, sfaturile din pasul trei cu siguranță vă vor fi de folos.

3. Ce trebuie făcut după cumpărarea unui laptop

  • Garanția

Puneți garanția și factura la loc sigur, deoarece nu se știe când veți avea nevoie de ele. Recomandat este să păstrați și ambalajul original.

  • Returnarea produsului

Nu uitați că pe majoritatea site-urilor aveți posibilitatea de a returna produsul într-o perioadă limitată de timp, pentru a recupera banii sau a-l schimba pe alt produs în cazul în care prezintă anumite stricăciuni sau nu corespunde cerințelor voastre.

  • Reguli de bază pentru menținerea în bune condiții a laptopului:
  1. Laptopul trebuie ținut pe o suprafață plană și nicidecum pe pat sau pătură, pentru că astfel ventilatorul nu poate să tragă aer suficient pentru o răcire optimă, riscând supraîncălzirea și chiar arderea anumitor componente, iar reparațiile pot fi costisitoare.
  2. Înainte să ieșiți cu laptopul din casă, acesta trebuie oprit. Nu este suficient să îi închideți capacul și să îl plasați în geantă.
  3. Nu lăsați laptopul în priză 24/7, deoarece durata și calitatea bateriei vor scade. Lăsați din când în când bateria să se descarce.
  4. O dată la 6-12 luni este necesară curățarea sistemului de răcire, deoarece praful care se adună poate provoca supraîncălzire.
  5. Din când în când se recomandă repornirea sistemului de operare (restart), pentru a instala updateuri și a sterge cache-ul. Astfel, sistemul de operare va funcționa mai bine.
  6. Să nu uitați să salvați fișiere importante, poze sau documente pe un hard extern, stick usb, card de memorie. La laptopuri există mereu risc de accidente.
  7. Nu abuzați fizic de laptop, nu fortați ecranul, nu vărsați lichide pe el, curățați/aspirați cu grijă tastatura din când în când, iar dacă se adună mult praf în interior puteti apela la Laptopfix.ro pentru o curățare de praf, evitând astfel supraîncălzirea și deteriorarea componentelor.

Parte extrem de importantă din viața fiecăruia dintre noi, laptopul merită toată aprecierea și grija noastră. Pentru o experiență cât mai plăcută și pentru o durată de viață cât mai mare, nu ignorați niciun sfat care vine să ajute în aceste direcții.

Vezi :   Partea I    –    Partea II    –    Partea III    –    Partea IV    –    Partea V   –   Partea VI – Partea VII

Articol oferit de Service Laptopuri in Cluj Napoca

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Valentin

Valentin

„Fii realist, dorește-ți mereu imposibilul.” Paulo Coelho

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *