Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

2015, anul gadget-urilor modulare

Anul 2015 pare a fi anul gadget-urilor modulare după ce, la ediția din 2015 a CES (The Internațional Consumer Electronics Show), care a avut loc la începutul acestui an, au fost deja lansate două produse electronice modulare. Este vorba despre telefonul modular Ara de la Google și ceasul inteligent Blocks.

Project Ara de la Google este un telefon modular pe care utilizatorul și-l poate asambla singur. La CES 2015 a fost prezentat doar prototipul însă în acest an se încearcă atragerea dezvoltatorilor de module și aplicații.

Ideea din spatele Ara e una care i-ar putea tenta pe anumiți utilizatori dornici să controleze în detaliu gadgetul lor. Acest smartphone va dispune de un schelet cu placă de bază pe care vor fi montate, prin intermediul unor magneți, module de RAM, procesor, cameră foto, spațiu de stocare sau baterie mai bune. Spre exemplu, dacă n-ai nevoie de camera foto, o înlocuiești cu spațiu de stocare.

Blocks este un alt gadget modular prezentat la CES 2015. Blocks este un ceas modular inteligent. Și în cazul acestui produs, producători au prezentat doar un prototip al smartwach-ului însă aceștia promit că ceasul modular inteligent va fi disponibil pe piața internațională până la sfârșitul acestui an.

Potrivit Playtech, un ceas modular inteligent presupune că cea mai importantă parte este cea cu cadranul clasic. Acolo este ecranul și sunt componentele hardware care îl vor face smart. Prin module vei putea să adaugi diverse funcționalități acestui ceas și vei avea nevoie de ele ca să facă mai multe, deoarece direct din cutie nu este decât un Pebble puțin altfel. Asta înseamnă că poate primi notificări preluate de la telefon, poți controla redarea muzicii pe telefon și poate fi un pedometru bun. Prin module poți extinde autonomia, îl poți face un gadget care îți monitorizează poziţia GSP, îl poți dota cu microfon și cu slot pentru SIM sau îl poți transforma în instrument de plată contactless.

Blocks va debuta pe Kickstarter în iunie, pentru ca producătorii să facă rost de bani pentru aducerea pe piață, iar când va fi livrat în sfârșit va costa aproximativ 150 de dolari. Modulele vor avea prețuri între 20 și 40 de dolari, dar compania va oferi pachete predefinite cu prețuri între 200 și 300 de dolari.

Ca oportunități de dezvoltare, Blocks pare o idee foarte bună, dar ca funcționalitate și preț s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Deocamdată, cum a fost și la CES 2015, e doar un prototip cu potențial.

Citește și despre Ultimele gadgeturi Lenovo: papuci inteligenţi, imprimanta 3D pentru cofetării și telefonul cu proiector

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *