Au început simulările pentru testarea națională a clasei a VIII-a

Simulările Testelor Naționale au început astăzi, 22 februarie, cu proba la Limba și literatura română. Elevii clasei a VIII-a susțin aceste probe pentru a le fi evaluat nivelul de cunoștințe. În urma acestor simulări, profesorii de la clasă vor putea să corecteze lipsurile elevilor, înainte de examenele de la finele anului școlar.

Potrivit Gândul, 188.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a încep luni simulările pentru Evaluarea Națională. Conform calendarului de desfășurare a acestei simulări, luni, 22 februarie 2016, este prevăzută proba scrisă la Limba și literatura română.

Rezultatele pe care le vor obține elevii la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei scoli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.

Aceste note nu vor fi trecute în catalog

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Anul trecut, 96,17% dintre elevii înscriși în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenți (91.445 de elevi) au obținut medii peste 5.

Calendarul simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, conform EDU.RO:

– 22 februarie: Limba și literatura română

– 23 februarie: Matematică

– 24 februarie: Limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

– 4 martie: afișarea rezultatelor

Exemple de subiecte, pe site-ul Ministerului

Modele de subiecte pentru simulările elevilor de clasa a VIII-a, dar și pentru Bac, sunt afișate pe site-ul oficial al ministerului. Simulările pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor fi susținute de către aceștia în perioada 7-10 martie.

Descoperă modele de subiecte pentru clasa a VIII-a, pentru clasa a XI-a și pentru clasa a XII-a pe site-ul Ministerului Educației.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com