logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cât ne costă vacanța de sărbători în România

Sărbătorile sunt mai mult decât aproape, mai ales dacă ne gândim că ne desparte mai puțin de-o săptămână de Ajunul Crăciunului și mai puțin de două săptămâni de seara dintre ani.

Dacă vă numărați printre românii care preferă să petreacă sărbătorile în țară, alături de familie și prieteni, e musai să știți și cam cât trebuie să scoateți din buzunar pentru această distracție.

Spre exemplu, meniurile restaurantelor care își așteaptă clienții în seara de Crăciun și în cea de Revelion încep de la 120-150 de lei de persoană. Prețul, care depinde de specificul restaurantului și de meniul oferit, poate depăși și suma de 400 de lei de persoană.

Dacă doriți să vă orientați spre o cabană sau o pensiune în una dintre stațiunile montane ale României, prețurile pe noapte nu diferă foarte mult de cele de la restaurante. Valoarea medie a unui pachet turistic pentru țara noastră se situează între 200-250 de euro pentru perioada Crăciunului și între 400-450 euro pentru perioada Revelionului, conform reprezentanților industriei de turism citați de capital.ro.

Maramureșul, Bucovina, Poiana Brașov, Valea Prahovei sau Predeal sunt zone foarte căutate de către turiștii români și nu numai. Dar și zonele istorice ale Transilvaniei prezintă foarte mult interes. Mai precis, potrivit capital.ro, în Sighișoara s-a vândut cel mai ieftin pachet turistic din România: 150 de euro pentru 3 nopţi de cazare la hotel de 5 stele, cina de bun venit, cina festivă de Ajun, turul cetăţii Sighişoara şi cina de Crăciun.

Conform portalului turistic cazare.info, unitățile hoteliere din România, cu precădere cele aflate în zonele de interes turistic, au pregătit numeroase oferte prin care să atragă turiștii în perioada sărbătorilor. Cele mai convenabile, ținând cont de importanța stațiunii, sunt cele din Predeal, unde puteți găsi oferte de cazare începând de la 50 de lei pe noapte. Deși e foarte probabil ca locurile disponibile să fie deja ocupate, merită să încercați.

Prin urmare, depinzând de destinația aleasă și de tipul unității hoteliere preferate, bugetul pentru vacanța de sărbători ar trebui să fie cuprins între 1000 și 3000 de lei/cuplu.

Sărbători fericite!

Citiți și despre cel mai rapid avion din lume, Skylon.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *