Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce au căutat românii pe Google în 2015

După ce săptămâna trecută platforma de video sharing YouTube a lansat „YouTube Rewind 2015”, o statistică a celor mai vizionate videoclipuri din anul 2015, inclusiv în România, miercuri, 16 decembrie 2015, Google a făcut publice topurile celor mai populare căutări efectuate de români pe motorul Google în 2015. 

Potrivit statisticii realizate de reprezentanții celebrului motor de căutare Google, printre cei mai căutați termeni de către români pe Google se află, jocuri, nume de sportivi, de politicieni, evenimente cu impact național, personaje din basme sau termeni religioși.

Topurile căutărilor anului prezintă o imagine de ansamblu a ceea ce au căutat oamenii pe internet în 2015, oferind o perspectivă asupra celor mai importante evenimente şi trenduri ale anului, pe baza căutărilor realizate pe Google din România”, transmit realizatorii studiului.

Potrivit statisticii realizată de Google, topul celor mai populare căutări pe Google, în România, în acest an, este condus de jocul Pixwords. Acest top este continuat de: „rezultate bac 2015”, „Puterea destinului”, „rase de câini”, „Fast and Furious 7”, „Simona Halep”, „Eurovision 2015”, „Elena Udrea”, „calendar ortodox 2015” şi „Gabriel Cotabiţă”.

În topul celor mai căutate personalităţi, de către români, pe Google în 2015 se află: jucătoarea de tenis română Simona Halep, politicianul Elena Udrea, cântărețul Gabriel Cotabiţă, politicianul Vadim Tudor, prezentatoarea de televiziune Mihaela Rădulescu, actrița Oana Zăvoranu și mama sa, Marioara Zăvoranu, politicianul Dacian Cioloş, cântărețul Robbie Williams şi fizicianul Stephen Hawking.

Pe de altă parte, topul celor mai populare evenimente, pe Google, în România este condus, în acest an, de Bacalaureat. Acesta este urmat în top de: „concurs titularizare”, „Colectiv”, „Charlie Hebdo”, „Ziua Izabelei”, „Evaluare naţională”, „Loteria bonurilor fiscale”, „Black Friday”, „Admitere liceu” şi „Oscar 2015”.

Topul celor mai căutate expresii de tipul „cine este…?”, pe Google, în România, în 2015, este condus de „cine este Dumnezeu?”. În clasament urmează „cine este Dacian Cioloş?” şi „cine este Izabela?”. Topul continuă cu: „cine este «A» din Pretty Little Liars?”, „cine este Andrei Versace?”, ”cine este Sorin Câmpeanu?”, „cine este Dan Bilzerian?”, „cine este Charlie?”, „cine este Gabriel Oprea” şi „cine este regele junglei?”.

Topul celor mai populare emisiuni TV pe Google, în România, în acest an, este condus de „Ferma vedetelor”. Această emisiune este urmată în clasamentul Google de: „Sunt celebru scoate-mă de aici”, „Românii au talent 2015”, „Insula iubirii”, „Vocea României 2015”, „Burlacul”, „Votează mireasa pentru fiul meu”, „Supermodels by Cătălin Botezatu”, „Burlăciţa” şi „X factor 2015”.

Cele mai populare filme căutate pe Google, în România, în 2015, au fost: „Fast and Furious 7”, „Fifty Shades of Grey”, „Taken 3”, „Jurassic World”, „Insurgent”, „Minions”, „American Sniper”, „Focus”, „Mad Max” şi „Birdman”.

Cele mai populare evenimente sportive căutate pe Google, în România, în 2015 au fost: Australian Open, US Open, Wimbledon, Indian Wells, Roland Garros, Mayweather vs Pacquiao, Rugby World Cup, Copa America, Ungaria-România şi Steaua-Trencin.

Cele mai populare concerte căutate pe Google, în România, în acest an, în rândul românilor, au fost: Untold Festival, concertul lui Robbie Williams, Electric Castle 2015, Folk You 2015, Parov Stelar, Andre Rieu 2015, Festivalul „George Enescu” 2015, Joe Satriani, Airfield Festival şi concertul Violetta.

Aceste liste au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public şi care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizați.

De asemenea, topurile cuprind rezultatele agregate din două tipuri de liste de căutări: căutări în trend (populare) – acestea sunt căutările care au înregistrat cea mai mare creștere de trafic în 2015, în comparație cu 2014 și „cele mai căutate…” – în această listă se regăsesc termeni care au înregistrat cel mai mare volum de căutări în 2015.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *