Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cei mai buni sportivi europeni se reunesc la „Triathlon Challenge Mamaia”

Stațiunea Mamaia este din nou gazda unei competiții sportive de nivel european. Cea de-a VII-a ediție a „Triathlon Challenge Mamaia”, ce va avea loc în perioada 4-6 septembrie, completează lista evenimentelor sportive desfășurate pe malul Mării Negre, alăturându-se „Maratonului Nisipului” și competiției „Beach Race XCO”, ce au avut loc în urmă cu câteva luni.

Evenimentul sportiv, organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic, este cu atât mai important cu cât au loc doar trei evenimente premium de acest gen, pe an, la nivel european.

Sportivi din peste 20 de țări

Conform organizatorilor competiției sportive, în 2015 vor avea loc doar două cupe premium în Europa – Triathlon Challenge Mamaia și Holten Triathlon, fapt ce plasează țara noastră în topul țărilor cu un potențial de creștere din punct de vedere sportiv şi competițional. Triathlon Challenge Mamaia este cel mai mare triatlon din Europa de Est și Balcani și reprezintă etapa finală din Romanian Triathlon Series.

La ediția a VII-a a concursului Triathlon Challenge Mamaia, participanți din peste 20 de ţări se vor lupta pentru un fond de premii dublu față de anul trecut, adică 25.000 de euro! De asemenea, punctajele în clasamentul ETU sunt semnificative: acestea cresc de la 250 de puncte pentru cupa normală la 400 pentru cupa premium. Avem astfel garanția că la Mamaia se vor întrece unii dintre cei mai buni triatloniști din lume”, transmit organizatorii concursului.

Cupa Premium, ce se va desfășura la Mamaia, este pasul final dinaintea Cupei Mondiale. „Triathlon Challenge a arătat că poate face față provocărilor logistice și de organizare și va demonstra anul acesta că este o competiție demnă de triatloniștii cei mai buni din lume”, conform reprezentanților Clubului Sportiv Smart Atletic.

Competiție mixtă

Triathlon Challenge Mamaia se adresează atât sportivilor de sex masculin, cât și celor de sex feminin. Lista înscrierilor este încă deschisă și poate fi accesată pe site-ul oficial al competiției.

Până acum, în competiție s-au înscris peste 70 de băieți și 15 fete. România va fi reprezentată de doi sportivi de top, Alexandru Diaconu și Antoanela Manac”, au mai adăugat organizatorii.

Probe de alergare, ciclism și înot

Triatlonul va include o probă de alergare, una de ciclism și o probă de înot. Acesta se adresează atât sportivilor profesioniști, cât și amatorilor, datorită distanțelor scurte și accesibile ale traseelor.

Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată 100%. Înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start și finiș la ponton. Chiar dacă la Mamaia participă de obicei mulți sportivi profesioniști, evenimentul de pe Litoral este ideal pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon. Argumentele pentru acest pas sunt multiple: distanța este scurtă și accesibilă, traseul este prietenos, infrastructura este aceeași ca și cea a Cupei Europene, kit-ul de concurs este identic cu cel oferit profesioniștilor, deci începătorii vor fi tratați ca adevărați sportivi”, au mai afirmat clubului Smart Atletic.

În cadrul competiției, sportivi se pot înscrie fie la probele individuale, fie la probele de echipă, după cum urmează:

Probe individuale

Proba super-sprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare

Proba sprint: 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare

Proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă

Ștafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare

Ștafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *