Cele mai bine plătite vedete nominalizate la Oscar 2016

Revista americană Forbes a realizat un clasament al celor mai bine plătite vedete din cinematografia mondială, care au fost nominalizate la premiile Oscar 2016.

Jennifer Lawrence a câştigat 50 de milioane de dolari între iunie 2014 şi iunie 2015 şi a fost desemnată de publicaţia financiară Forbes cel mai bine plătit artist din lista nominalizaţilor de la premiile Oscar 2016. Actriţa americană a scris un text, anul trecut, în care declara că a fost plătită mai puţin decât vedetele alături de care a jucat în „American Hustle”.

Pe poziţia a doua, în topul realizat de Forbes, este Leonardo DiCaprio, care a câştigat 29 de milioane de dolari. Matt Damon, rivalul lui DiCaprio la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din „The Martian”, ce se află pe locul trei în lista celor mai bine plătiți actori din lista nominalizaților la premiile Oscar de anul acesta, a câștigat 25 de milioane de dolari.

Ceilalţi actori nominalizaţi la Oscar – inclusiv rivalele lui Lawrence, Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling şi Cate Blanchett – nu se găsesc în lista realizată de publicaţia Forbes.

Pe de altă parte, actorul Robert Downey jr., desemnat de Forbes cel mai bine plătit actor de la Hollywood de anul acesta, nu a reuşit să primească o nominalizare la premiile Oscar. Robert Downey jr. a câştigat 80 de milioane de dolari pentru “Avengers: Age of Ultron” şi alte producţii ale companiei Marvel.

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, în Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Lungmetrajele „The Revenant”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi „Mad Max: Fury Road”, de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări – 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria “cel mai bun film”, şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.

Jennifer Lawrence

jennifer-lawrence_62432336Sursa foto: © Starstock

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în ascensiune. A avut roluri principale în „The Bill Engvall Show” şi în filme precum „Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain” şi „Mâinile tatălui meu/ Winter’s Bone”, pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă. Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria „Jocurile foamei/ The Hunger Games”, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”, în 2013. În anul următor, vedeta americană a fost nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru evoluţia ei din filmul „Ţeapă în stil american/ American Hustle”.

Leonardo DiCaprio

Leonardo-DiCaprio_65903867Sursă foto: © Starstock

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane.  A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo şi Julieta”, în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul „Titanic”, în 1997. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Aviatorul” (2005), „Cârtiţa” (2006) și „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan „Începutul/Inception” (2010), „Marele Gatsby” (2013) o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în „Lupul de pe Wall Street” (2013), în regia lui Martin Scorsese.

Matt Damon

Matt-Damon_29831370Sursă foto: © Denis Makarenko

Matt Damon a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Good Will Hunting”. Francizele cinematografice „Ocean’s” şi „Jason Bourne” i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în „Cârtiţa”, regizat de Martin Scorsese, „Agenţia secretă”, de Robert de Niro, şi „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului „Informatorul!/ The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar şi în „Fraţii Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducţia hollywoodiană „Elysium”.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com