Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
femeie la târgul de Crăciun
femeie la târgul de Crăciun

Cele mai celebre târguri de Crăciun din România

Încă de la primii fulgi care ating pământul și până la scăderea bruscă a temperaturilor, iubitorii de vin fiert și scorțișoară așteaptă cu nerăbdare apariția instalațiilor de Crăciun și a brazilor împodobiți din centrele și piețele orașelor. Târgurile de Crăciun din România încep să se dezvolte din ce în ce mai tare în fiecare an, numărul lor crescând constant, având porțiile deschise pentru toate persoanele care vor să se bucure de spiritul magic a Crăciunului.

Marile orașe ale țării, profită de venirea iernii și transformă celebrele piețe în locuri de poveste, oferind vizitatorilor și turiștilor posibilitatea de a se bucura de colinde, mâncare bună și cadouri de sezon. Am pregătit o listă scurtă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun și motivele pentru care ar trebui să le vizitezi iarna aceasta, pentru a intra cu fericire în spiritul sărbătorilor.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Încă din 2007, sibienii și turiștii care vizitează Sibiul, se bucură de unul dintre cele mai impresionante târguri de Crăciun din țară. Fiind primul din România, acesta s-a bucurat de o apreciere vastă din partea tuturor vizitatorilor, oferindu-le experiențe și o inovație având în vedere această sărbătoare.

Anul acesta, Târgul din Sibiu se va desfășura între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, și dăruiește divertisment pentru toate vârstele. Dacă aveți drum prin Sibiu, nu ezitați să descoperiți roata panoramică, care are un succes major încă din 2019, Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul. Mai mult, căsuțele de lemn din Piața Mare pun la dispoziție turiștilor mâncăruri tradiționale, obiecte handmade, concepute special pentru a fi date cadou celor dragi și dulciuri gustoase.

Târgul de Crăciun din București

Târgul din București se bucură de un succes aparte în fiecare an, anul trecut fiind prezenți aproximativ 1 milion de vizitatori din aproape toate colțurile lumii. Anul trecut, târgul a avut și câteva elemente aparte față de celelalte zone ale țării. Spre exemplu, bradul era unul de lemn, mult mai diferit față de cele pe care le vedem în mod obișnuit.

Târgul capitalei este unul complex, fiind perfect pentru achiziționarea cadourilor de sezon sau chiar pentru o plimbare, care te va face să simți apropierea Crăciunului. Căsuțele festive sunt pline de produse gustoase care să vă facă plimbarea prin târg mult mai interesantă și primitoare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I, Bubble Waffle (@ibubblewaffle)

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Datorită venirii sezonului lui Moș Crăciun, Piața Unirii din Cluj-Napoca este umplută cât vezi cu ochii de luminițe strălucitoare care să vestească venirea Crăciunului. Clujenii și nu numai se pot bucura în fiecare iarnă de un târg situat fix în inima orașului, care să îi readucă în ritmul sărbătorilor. Mâncăruri bune și băuturi pe cinste sunt doar câteva dintre lucrurile care se găsesc în cadrul târgului, fiind amplasate căsuțe care oferă o varietate largă de obiecte specifice sezonului.

Atracțiile pieței sunt roata panoramică amplasată fix lângă cupola de luminițe, căsuța lui Moș Crăciun, bradul și caruselul pentru copii. Mai mult, tot centrul orașului este plin de bucurie, mirosind a prăjituri gustoase și auzindu-se colinzi și cântece din toate părțile.

Aici am menționat doar câteva dintre marile târguri de Crăciun din țară, însă în orice oraș mare ai merge vei putea simți farmecul sărbătorilor. Pentru o escapadă și pentru a descoperi mai multe despre bucuria iernii, mai pot fi vizitate târguri și în Oradea, Iași, Brașov și multe altele.

Află și care sunt țările cu cele mai ciudate și interesante tradiții de Crăciun

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *