Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre istoria premiilor Oscar

Aseară au avut loc premiile Oscar, organizate anual de Academia de Arte și Științe ale Cinematografiei din Statele Unite ale Americii și sunt considerate unele dintre cele mai prestigioase distincții din industria filmului. 

Premiile Oscar sunt acordate în diferite categorii, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor și cea mai bună actriță, precum și categorii tehnice precum cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun montaj și cel mai bun scenariu. Câștigătorii sunt aleși de către membrii Academiei, care sunt profesioniști din industria filmului, inclusiv actori, regizori, producători și tehnicieni. 

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar este un eveniment important în industria cinematografică și este urmărit de milioane de oameni din întreaga lume. Este adesea caracterizată de glamour, discursuri emoționante și recunoașterea celor mai bune contribuții din lumea filmului din anul respectiv.  

Mai jos poți descoperi câteva dintre cele mai interesante curiozități despre aceste premii. 

 1. Prima ceremonie a premiilor Oscar a avut loc pe 16 mai 1929, în cadrul Hotelului Roosevelt din Hollywood, cu o audiență de 270 de persoane.  
 2. În anul 1930, ceremonia a fost difuzată la radio, dar abia din 1953 a început difuzarea evenimentului la televizor.  
 3. La prima ceremonie, câștigătorii au fost dezvăluiți în media cu o lună înainte de eveniment. Între 1930 și 1940, câștigătorii erau anunțați în ziua ceremoniei. Din 1941, Academia a început să anunțe câștigătorii deschizând un plic sigilat în timpul ceremoniei. 
 4. Statueta Oscar este numită oficial Academy Award of Merit, dar a fost poreclită „Oscar” de către actrița Bette Davis. 
 5. În anul 1939, Gone with the Wind a câștigat 8 premii Oscar, stabilind un record care a durat până în 1959, când a fost egalat de filmul Ben-Hur. 
 6. Cele mai multe nominalizări făcute vreodată de un singur film au fost deținute de filmul All About Eve (1950) și Titanic (1997), ambele cu 14 nominalizări. 
 7. Kathryn Bigelow este prima femeie care a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul The Hurt Locker din 2009. 
 8. Până în prezent, Meryl Streep a primit cele mai multe nominalizări la premiile Oscar pentru un singur actor sau actriță, cu un total de 21 de nominalizări.  
 9. Billy Crystal a fost gazda a nu mai puțin de 9 ceremonii de decernare a premiilor Oscar, găzduind de 9 ori între 1990 și 2012. 
 10. În 2017, La La Land a fost anunțat greșit ca fiind câștigătorul premiului pentru cel mai bun film, când de fapt câștigătorul a fost Moonlight. 
 11. Premiile Oscar au fost amânate, pentru 7 zile, o singură dată, din cauza unor evenimente majore în 1938, după inundațiile din Los Angeles.  
 12. Ceremonia premiilor Oscar din 1989 a fost cea mai scurtă din istorie, cu o durată de doar 3 ore și 14 minute. 
 13. Walt Disney deține recordul pentru cele mai multe premii Oscar câștigate de o singură persoană într-o singură noapte: patru premii în 1953.  
 14. În 2003, The Lord of the Rings: The Return of the King a devenit primul și singurul film din seria Lord of the Rings care a câștigat premiul pentru cel mai bun film. 
 15. Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost redenumit în 2020 ca „Cel mai bun film internațional”. 

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile cele mai interesante despre premiile Oscar. Dacă dorești să descoperi și mai multe curiozități, din diferite domenii, găsești aici 

Descoperă și 10 filme care te vor motiva și inspira

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *