Search
Generic filters
Exact matches only

Datele evaluărilor naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

 

Ministerul Educației a publicat miercuri, 20 ianuarie, pe site-ul oficial datele în care vor avea loc examenele de evaluare națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Acestea vor avea loc în lunile mai și iunie.

Evaluările naționale vor urma calendarul și metodologia de organizare prevăzute pentru fiecare nivel de studiu.

Evaluarea națională pentru clasa a II-a

Elevii de clasa a II-a vor susține testele de evaluare începând cu 6 iunie, când vor avea proba scrisă la Limba Română, urmată de proba de citit pentru aceeași materie, în 7 iunie. Minoritățile naționale vor susține atât proba de scris, cât și cea de citit pentru Limba Română în 7 iunie, iar proba pentru Limba Maternă va fi susținută în 9 iunie (scris) și 10 iunie (citit). Proba la Matematică va avea loc în 8 iunie.

Testele vor fi administrate de învățătorul responsabil pentru fiecare clasă. Fiecare test va avea alocat un timp de 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Evaluarea națională pentru clasa a IV-a

Elevii din ultimul an de ciclu primar vor începe în 30 mai cu proba la Limba Română și vor continua cu proba la Matematică în 31 mai și proba la Limba Maternă în 2 iunie.

Testele pentru elevii de clasa a IV-a vor avea un format similar cu cel al evaluărilor internaționale susținute de elevii de 10-12 ani. Mai mult, elevii vor susține probele cu un alt profesor decât cel care le predă în mod normal. Elevii vor trebui să rezolve subiectele fiecărei probe în decurs de 60 de minute.

Evaluarea națională pentru clasa a VI-a

Elevii de gimnaziu, mai precis din clasa a VI-a, vor susține testarea în două zile consecutive, după cum urmează. Proba la Limbă și Comunicare va avea loc în 23 mai, iar proba de Matematică și Științe va fi susținută de către elevi în 24 mai.

La fel ca și în cazul elevilor de clasa a IV-a, elevii din clasa a VI-a vor susține examenele cu un alt profesor decât cel care predă la clasă. Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Testele vor fi evaluate în cadrul unităților școlare

Testele vor fi corectate de către profesori din cadrul unităților școlare de care aparțin elevii, fiind însă evaluate de către două cadre didactice pentru fiecare disciplină. Rezultatele obținute de către elevi nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi folosite pentru elaborarea unor planuri individualizate de învățare. Totodată, părinții sau tutorii legali ai copiilor vor fi informați cu privire la aceste rezultate și stadiul de formare educațională în care se află fiecare dintre elevi.

În 18 ianuarie, Ministerul Educației a făcut publice și datele simulărilor pentru examenele de Evaluare Națională (pentru clasa a VIII-a) și Bacalaureat (pentru clasele a XI-a și a XII-a). Tot în luna ianuarie a fost publicat și calendarul înscrierilor pentru clasa pregătitoare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *