Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

După mașina electrică, vine cea care funcționează cu aer

Evoluția tehnologiei din domeniul auto va permite în viitorul apropiat, pe lângă crearea mașinilor electrice, producerea autovehiculelor care vor folosi o resursă încă neexploatată, și anume aerul. Aerul este considerat a fi viitorul în producerea energiei nelimitate, care va alimenta, printre altele, și autoturismele.

Primul prototip de mașină care va funcționa cu aer se află deja în planurile de dezvoltare în cadrul producătorului auto indian Tata. Compania a anunțat primul concept asemănător în urmă cu doi ani, fiind vorba despre o mașină care rula cu aer și putea atinge viteza de 80 km/h. iar în prezent mașina viitorului se află în planurile de producție ale Tata.

Conform autoevolution.com, cei de la Tata vor ca mașina pe care o vor construi să fie cea mai ieftină din lume și totodată cea mai ieftină de întreținut. Folosind aerul pe post de combustibil, reîncărcarea ei nu va costa nimic, cel puțin în primă fază.

Printre avantajele folosirii acestui autovehicul se numără gradul zero de poluare, costurile extrem de reduse de întreținere (va consuma aproximativ un euro la circa 200 de kilometri) și reîncărcare rapidă (aproximativ 90 de secunde) și gratuită aproape oriunde în lume, datorită faptului că majoritatea țărilor oferă aer comprimat fără niciun cost.

Producătorul indian încă nu a început construcția propriu-zisă, dar reprezentanții companiei au anunțat că primele prototipuri ale acestui autovehicul vor fi disponibile pentru drive test-uri până la sfârșitul acestui an. Rămâne să așteptăm și să vedem dacă Tata se va ține de cuvânt.

Această invenție ar putea schimba cu desăvârșire modul în care privim transportul, aerul fiind o resursă inepuizabilă, ieftină și la îndemâna tuturor. Rămâne doar la latitudinea specialiștilor și la capacitățile tehnologiei de a face acest lucru posibil.

Producătorul auto Tata este același care a lansat și cea mai ieftină mașină din lume la momentul actual. Este vorba despre Tata Nano, produsă încă din 2009, și care costă între 2.000 și 2.500 de dolari, depinzând de opțiunile incluse.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *