Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
elevi-nutritie
elevi-nutritie

Elevii bucureșteni vor participa la cursuri de nutriție

Elevii unor școli bucureștene vor participa la cursuri de nutriție, în perioada noiembrie 2016 și martie 2017. Acestea vor fi desfășurate după o curriculă dezvoltată de specialiști de la Universitatea de Nutriție din Viena. Cursurile vor fi predate și prin intermediul unor jocuri, pentru ca elevii să poată asimila cât mai ușor informațiile.  

„Informațiile, adaptate la realitatea României de către medici din București, sunt grupate în zece lecții separate. Fiecare lecție cuprinde jocuri individuale, de echipă și de grup, prin care copiii află despre mâncare într-un mod practic și distractiv”, au precizat organizatorii, Asociația ABC-ul Nutriției.

La finalul campaniei, asociația va realiza și o cercetare despre problemele reale de nutriție ale copiilor, cu focus pe elevii din clasele V-VIII. Printre școlile care au început program complet de educație pe tema nutriției se numără Școala nr. 112, Școala nr. 126, Școala Ferdinand, Școala Sfinții Voievozi și Școala Avram Iancu.

„Impactul acestor traininguri susținute în mod voluntar de către membrii asociației va fi măsurat în perioada aprilie — mai 2017. Tot atunci ne așteptăm să știm dacă am reușit să le schimbăm copiilor comportamentul față de mâncare și care sunt pașii următori de implementat”, explică directorul executiv al asociației, Iulia Manole.

Asociația ABC-ul Nutriției a fost înființată în vara anului 2016, scopul ei fiind în primul rând acela de a-i învăța pe copii ce atitudine să aibă în raport cu mâncarea, să fie curioși în ce privește conținutul hranei și efectele ei.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *