logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Facebook Messenger are propria interfață web

Vi s-a întâmplat vreodată să primiți un mesaj pe Facebook însă, îl loc să fiți atent la ce scrie în el, să fiți distrași de postările prietenilor voștri sau de reclamele de pe newsfeed-ul rețelei de socializare? Suntem siguri că ați avut astfel de experiențe, însă ele pot fi evitate mult mai ușor de când compania Facebook a lansat o interfață web dedicată programului de messenger.

Messenger-ul pentru web al celor de la Facebook a fost lansat în primăvara anului trecut (n.r. aprilie 2015). Acesta poate fi utilizat direct din browser, accesând  www.messenger.com, fără a fi nevoie să mai instalați un program dedicat.

Program asemănător cu messenger-ul de pe telefon

Acest messenger este asemănător cu cel disponibil pe dispozitivele mobile, singura diferență fiind faptul că acesta se accesează direct din browser-ul de internet.

Interfața acestuia este simplă și foarte ușor de utilizat. Programul este împărțit în trei secțiuni: o listă a conversațiilor și a cunoștiințelor voastre, o fereastră cu conversația actuală și o secțiune care oferă mai multe informații despre persoanele cu care vorbiți, precum și un scurt istoric al interacțiunii voastre cu ele.

În plus, această interfață vă permite să trimiteți mesaje, fotografii, să vă angajați în conversații de grup sau să participați la conversații audio sau video. Într-un cuvânt, aceasta vă permite să utilizați toate opțiunile care obișnuiați să le folosiți pe messengerul de pe platforma de socializare.

Potrivit companiei Facebook, interfața web pentru messenger este ideală pentru persoanele care doresc să fie mai productive sau pentru cei care doresc să poarte conversații cu prietenii lor, însă nu vor să fie distrași de numeroasele postări, unele nesemnificative, care apar în newsfeed-ul lor.

Lansarea unei interfațe web pentru messenger-ul Facebook nu înseamnă însă renunțarea la programul integrat în platforma de social media, așa cum s-a întâmplat în cazul aplicației de Facebook pentru dispozitivele mobile, unde compania a scos opțiunea de messenger obligând astfel utilizatorii să își instaleze un program dedicat, separat de cel al platformei sociale.

În prezent, singura aplicație mobilă unde pot fi accesate, în același loc, atât newsfeed-ul, cât și messenger-ul este Facebook Lite, o versiune puțin mai rudimentară a cele originale, dedicată celor care dispun de telefoane Android cu performanțe mai modeste și celor care doresc să limiteze traficul de date făcut prin conexiunea de internet mobil.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *