logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Google renunță la platforma de editare Picasa și recomandă Google Photos

Cunoscuta companie americană din domeniul tehnologiei Google a anunțat zilele trecute că va renunța la platforma de editare Picasa, începând din această primăvară. Aceasta recomandă utilizatorilor platformelor sale să folosească, în schimb, Google Photos.

Conform unui anunț apărut pe blogul Google Photos, începând din luna martie compania nu va mai oferi suport pentru aplicația de editare online a fotografiilor. Gigantul IT recomandă însă utilizatorilor platformelor sale să folosească serviciul propriu Google Photo.

 „Încă de la lansarea Google Photos am avut o mulțime de întrebări în jurul viitorului platformei de editare foto și video Picasa. După o perioadă de analiză, am decis să retragem Picasa în următoarea perioadă, cu scopul de a ne concentra în întregime asupra unui singur serviciu de fotografii: Google Photos. Considerăm că astfel putem crea experiențe mai plăcute, prin focusarea pe un singur serviciu care oferă mai multă funcționalitate și care funcționează atât pe dispozitivele mobile, cât și pe desktop, decât să ne divizăm efortul pentru două produse diferite”, afirmă Anil Sabharwal, responsabilul Google Photos, într-o postare apărută pe blogul serviciului.

Albumele Picasa, accesibile în continuare

Potrivit aceleiași surse, începând din luna mai, albumele de fotografii de pe platforma digitală Picasa nu vor mai putea fi editate deloc, dar utilizatorii vor putea să le acceseze în continuare doar pentru vizualizarea, ștergerea sau descărcarea fotografiilor.

Totuși, pentru cei care nu doresc să utilizeze Google Photos sau încă vor să vadă anumit conținut de pe conturile lor de Picasa, precum tag-uri, albume sau comentarii, va fi creat un nou spațiu unde vor putea accesa aceste date. În acest fel, utilizatorii Picasa vor putea să își vizualizeze, în  continuare, albumele,  însă nu le vor putea modifica”, potrivit sursei citate.

Conținutul Picasa, mutat în Google Photos

Utilizatorii care au un cont pe platforma de editare foto și video Picasa își vor putea accesa, edita și distribui imaginile direct de pe Google Photos, acestea fiind transferate automat aici.

Dacă în prezent ai imagini sau video-uri în albumele Picasa,  cel mai ușor mod de a le accesa, modifica și distribui în continuare este să te loghezi pe Google Photos. Toate fișierele tale vor fi deja acolo. Folosind Google Photos vei putea să încarci și să organizezi fotografii noi, dar vei avea la dispoziție și metode mai profesioniste de a-și căuta și de a-ți distribui imaginile”, mai apare în anunțul făcut de Anil Sabharwal.

Platforma digitală de editare a fotografiilor Picasa a fost cumpărată în 2004 de Google pentru a concura serviciul digital similar Flickr, cumpărat în 2005 de Yahoo.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *