logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Horia Tecău, pe locul 3 în topul mondial ATP

Jucătorul român de tenis Horia Tecău a urcat pe locul al 3-lea în clasamentul mondial ATP la dublu, avansând două poziții de la ultima sa clasare. În același top, Florin Mergea a coborât o poziție, ajungând pe locul 14, în urma rezultatelor obținute în cadrul turneului de Masters Series de la Madrid.

Horia Tecău (31 de ani) a urcat două locuri şi a revenit pe podium, cu 7.630 de puncte, în condiţiile în care la începutul anului s-a aflat pe poziţia a doua. Duminică, Horia şi partenerul său de dublu, olandezul Jean-Julien Rojer (34 de ani, locul 5 în clasament), au câştigat turneul de Masters 1000 de la Madrid, după ce au trecut în finală de perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/România), scor 6-4, 7-6 (5). A fost primul trofeu pentru Tecău şi Rojer în acest an.

Totodată, Tecău şi Rojer au urcat 13 poziţii în clasamentul ATP pe echipe pentru Turneul Campionilor din 2016 de la Londra, până pe locul 5. Românul şi olandezul au participat la 10 turnee în acest sezon, iar în această săptămână vor juca la competiţia de Masters 1000 de la Roma, turneul disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 de euro. Horia şi Jean-Julien se vor confrunta cu învingătorii din partida Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania) – Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah (ambii din Columbia).

Florin Mergea (31 de ani) a coborât un loc şi ocupă poziţia a 14-a în clasamentul ATP, cu 4.600 de puncte. Românul a avut un parcurs foarte bun în turneul de la Madrid şi a reuşit, alături de partenerul Rohan Bopanna, să elimine favoriţii numărul 4, Ivan Dodig (Croaţa, locul 9 ATP) şi Marcelo Melo (Brazilia, locul 1 ATP la dublu). A fost cea mai bună performanţă pentru dublul româno-indian în acest sezon.

În altă ordine de idei, Mergea şi Bopanna au urcat 10 poziţii în clasamentul ATP pe echipe pentru Turneul Campionilor din 2016 de la Londra, până pe locul 10. Cei doi au jucat în 9 turnee în acest an, iar în această săptămână vor participa la Roma. Florin şi Rohan vo juca împotriva dublului Benoit Paire/Joao Sousa (Franţa/Portugalia).

Perechile de dublu Horia Tecău/Jean-Julien Rojer şi Rohan Bopanna/Florin Mergea au disputat finala Turneului Campionilor de la Londra din 2015, iar primii s-au impus, scor 6-4, 6-3.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *