Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Acum câteva zile vorbeam despre Maratonul desfășurat în București, însă iată că încă un oraș mare al României se pregătește să găzduiască un concurs sportiv asemănător. În acest weekend asistăm la desfășurarea celei de a IV-a ediții a Maratonului Internațional Cluj-Napoca, un eveniment care aduce din ce în ce mai multe persoane la linia de start.

Totul a pornit ca și o manifestare sportivă care invită oameni să aibă un stil de viață sănătos în care alergarea joacă un rol important, iar acum a devenit un eveniment care reunește peste 2000 de oameni atât din țară cât și din străinătate.

Conform comunicatului de presă emis de Asociația Runners Club, organizatoarea acestui eveniment, participanții provin din nu mai puțin de 22 de țări, aceștia fiind înscriși la una dintre cele 4 probe ale acestui eveniment sportiv. Alergătorii profesioniști, dar și cei amatori se vor lupta pentru a câștiga cursele la care participă, astfel că va fi un duel interesant între aceste două categorii de alergători, ca în fiecare an de altfel. În cadrul maratonului AROBS vor concura 249 de participanți, la semimaratonul Hervis 646 de alergători, la ștafetă AROBS 93 de echipe, iar la Crosul Banca Transilvania 1372 de alergători. Acestor sportivi li se vor adaugă și copiii care vor concura la Cursa Copiilor Cora.

Popularitatea Maratonului Internațional Cluj-Napoca a atins cote maxime, astfel că pentru prima dată în istorie, nu mai sunt locuri de înscriere cu câteva zile înainte de start. Acesta devine din ce în ce mai cunoscut astfel că numărul celor care participă este în continuă creștere.

Câștigătorul maratonului care se defășoară pe o distanță de 42,195 de kilometri va fi premiat și în acest an de primarul orașului. Premiile pe care le vor primi concurenții au o valoare cumulată de 16.450 lei, aceasta fiind împărțită astfel:

Maraton (open masculin și feminin)

 Loc 1: 3000 lei

 Loc 2: 2500 lei

 Loc 3: 2000 lei

 Loc 4: 1000 lei

 Loc 5:   500 lei

Semimaraton (open masculin și feminin)

 Loc 1: 2000 lei

 Loc 2: 1500 lei

 Loc 3: 1000 lei

 Loc 4:  500 lei

 Loc 5:  250 lei

Maraton ștafetă (open masculin- echipe formate din 4 bărbați și open feminin- echipe formate din 4 femei)

 Loc 1: 800 lei

 Loc 2: 600 lei

 Loc 3: 400 lei

Putem spune despre Maraton că a devenit un element definitoriu al orașului Cluj-Napoca și cel mai probabil va deveni o tradiție cât de curând. După cum am spus mai sus, Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2014, prin care asociația își propune să promoveze în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cross-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, dar și acțiuni de educație sportivă menite sa crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Programul de evenimente Runners Club din 2014 cuprinde 12 manifestări sportive desfășurate în toată țara: Crosul Divelor, Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca, Crosul de noapte, Crosul Hoia, Crosul Companiilor Cluj, Oradea, Brașov, București și Crosul Făget.

Startul Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca se va da pe data de 13 aprilie 2014, la ora 09:15, de pe stadionul Cluj Arena, acesta fiind unul dintre evenimentele de amploare care au loc în țară și în acest oraș.

Mai multe detalii se pot afla de pe site-urile organizatorilor: www.maraton-cluj.ro și www.runnersclub.ro .

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *