Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
planeta-pamant
planeta-pamant

Pământul, o planetă unică în Univers?

Un studiu realizat de o echipă internațională de cercetători arată că Pământul ar putea fi o planetă unică în Universul cunoscut de noi. Concluzia oamenilor de știință vine în urma realizării unor calcule, cu scopul de a simula modul în care s-au format galaxiile și planetele.

De-a lungul timpului au fost realizate numeroase încercări de a afla dacă viața ar putea exista şi pe alte planete, nu numai pe Terra. O echipă internațională de cercetători și-a propus să studieze acest fenomen în sens invers, punându-și întrebarea dacă Pământul ar putea fi singurul corp ceresc locuibil din Univers.

În acest sens, oamenii de știință au întocmit o serie de calcule, cu scopul de a simula modul în care s-au format galaxiile și planetele în urmă cu circa 13,8 miliarde de ani. Rezultatele au fost folosite pentru a inventaria planetele asemănătoare ca structură cu Terra. La finalul acestei proceduri, specialiștii aveau să afle că Pământul este mult mai special decât credeau până acum.

Conform calculelor efectuate de cercetători, ceea ce face Terra atât de interesantă este că atât planetele din Calea Lactee, cât şi exoplanetele sunt mult mai vechi, au dimensiuni mai mari și, prin urmare, este foarte puțin probabil ca ele să fie locuibile.

Posibilitatea de a găsi o planetă care să găzduiască organisme vii este și mai mică, deoarece, în momentul de față, există foarte puține informații despre exoplanetele aflate în apropierea galaxiei noastre. Până acum au fost descoperite circa 2.000 de astfel de corpuri cerești, deși s-a estimat că ele ar fi, de fapt, în jur de 700 de cvintilioane.

Trebuie să acceptăm că suntem în imposibilitatea de a face o predicție clară asupra identificării unei planete locuibile. Cu toate acestea, încă există șanse să obținem rezultate favorabile pentru cercetările noastre”, susțin oamenii de știință.

Deoarece calculele au avut ca rezultat formularea unor predicții extrem de vagi, ele vor putea fi, totuși, îmbunătățite odată cu efectuarea unor noi descoperiri. Singura misiune pe care o au acum astronomii este de a studia în detaliu informațiile pe care le-au obținut până în acest moment.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *