Patru sportivi români joacă în turneul de tenis de la Roma

Patru dintre cei mai cunoscuți jucători români de tenis joacă miercuri, 11 mai 2016, în turneul de tenis de la Roma, conform programului meciurilor anunțat de organizatorii competiției sportive. Este vorba despre Irina Begu, Simona Halep, Florin Mergea şi Horia Tecău.

Meciul Viktoria Azarenka (Belarus, locul 6 WTA) – Irina Begu (România, 35 WTA), din turul doi, este primul de pe arena “Pietrangeli” şi va începe la ora 12.00. Azarenka este favorită clară (cap de serie numărul 4 în turneul de categorie Premier 5) şi a câştigat toate cele 5 întâlniri directe cu românca, ultima chiar la Roma, în 2015.

Meciul Daria Gavrilova (Australia, locul 32 WTA) – Simona Halep (România, 5 WTA), din turul secund, este al patrulea pe arena “Grandstand” şi nu va începe mai devreme de ora 16.30. Simona vine după ce a câştigat turneul WTA Premier Mandatory de la Madrid. Românca este favorita cu numărul 6 la câştigarea competiţiei din capitala Italiei şi s-a impus în singura confruntare directă cu Gavrilova (în 2015 la Indian Wells, scor 2-6, 6-1, 6-2).

Perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/România) va juca împotriva dublului Benoit Paire/Joao Sousa (Franţa/Portugalia) pe terenul 6, nu mai devreme de ora 16.30, în optimile de finală. Bopanna şi Mergea sunt favoriţii cu numărul 6 la câștigarea trofeului de la Roma şi vin după finala de săptămâna trecută de la Madrid.

Meciul Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania) – Jean-Julien Rojer/Horia Tecău (Olanda/România) se va disputa pe terenul 4, nu mai devreme de ora 18.00, în optimi. Rojer şi Tecău sunt capi de serie numărul 3 în turneul de Masters Series de la Roma, după ce au câştigat, duminică, turneul de aceeași categorie de la Madrid (6-4, 7-6 cu dublul Rohan Bopanna/Florin Mergea).

În urma câștigării turneului de Masters 1000 de la Madrid, după ce Horia Tecău şi partenerul său de dublu, olandezul Jean-Julien Rojer (34 de ani, locul 5 în clasament) au trecut în finală de perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/România), scor 6-4, 7-6 (5), Horia Tecău a urcat pe locul al 3-lea în clasamentul mondial ATP la dublu, avansând două poziții de la ultima sa clasare. Acesta a fost primul trofeu pentru Tecău şi Rojer în acest an.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com