Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Primele 10 state ale lumii care joacă și pierd cel mai mult la jocuri de noroc

În ciuda legilor și reglementărilor stricte introduse de mai multe țări în ceea ce privește industria jocurilor de noroc, aceasta se află încă în plină dezvoltare, ajungând în 2013 la încasări mondiale de 440 miliarde de dolari. Publicația The Economist, citată de wall-street.ro, a realizat un top 10 al statelor în care cetățenii joacă cel mai mult și pierd sume importante de bani la asemenea jocuri.

Industria jocurilor de noroc cuprinde cazinouri, pariuri sportive, jocuri mecanice, poker video, jocuri de pe telefoanele mobile, computere sau televizoare interactive

Pe prima poziție a topului rămâne America, unde oamenii au pierdut în 2013 aproximativ 119 miliarde de dolari. Contribuția Americii la piața mondială a jocurilor de noroc a scăzut în ultimii 10 ani de la o treime la un sfert, datorită mai multor legi care restricționează jocurile interactive precum cele de pe telefoane, computere, televizoare, dar și pariurile sportive. Chiar și așa însă, Statele Unite se află încă pe primul loc mondial în ceea ce privește pierderile financiare în favoarea acestei industrii.

Pe de altă parte, China a urcat în acest clasament de pe locul 10 pe locul 2, înregistrând în 2013 pierderi în valoare de 76 miliarde de dolari. Specialiștii estimează că statul chinez ar putea detrona America până în anul 2020, ocupând astfel prima poziție în acest top.

Cele două țări sunt urmate de Japonia, care se află pe locul 3, cu pierderi în valoare de 31.4 miliarde de dolari. Locul 4 este ocupat de Italia, cu 23.9 miliarde de dolari. Pe locul 5 se află Marea Britanie, cu 19.9 miliarde de dolari, iar pe 6 Australia, cu 18.4 miliarde de dolari. Germania ocupă poziția a 7-a cu 14.8 miliarde de dolari, urmată de Franța cu 13.3 miliarde de dolari și Canada, cu 13 miliarde de dolari. Pe ultimul loc se află Spania, cu pierderi de 12.4 miliarde de dolari.

Țara în care se joacă și se pierd cei mai mulți bani pe cap de locuitor este Australia, deși statul cangurilor nu a ajuns nici măcar în primele 5 ale topului. Aici, fiecare jucător a pierdut în 2013 mai mult de 1.000 de dolari. Cei mai mulți bani sunt cheltuiți pe jocuri video de poker, chiar dacă există reguli stricte în această privință, informează compania britanică de consultanță H2 Gambling Capital, citată de wall-street.ro.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *