Search
Generic filters
Exact matches only

„Do the right thing”, noua deviză a companiei Alphabet

Compania Alphabet, cea care a încorporat Google, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, noua sa deviză. Aceasta este „Do the right thing” și prin ea se rezumă noul cod de conduită online și noul spirit al companiei.

După 10 ani de la anunțarea primei devize a companiei Google, epoca „Don’t be evil” se încheie odată cu decizia ca Google să devină o filială 100% a companiei „Alphabet” care este condusă de co-fondatorii Larry Page și Sergey Brin. Sindar Pichai, responsabilul cu producția al companiei, a devenit șeful „vechiului” Google.

Angajații «Alphabet» și ai filialelor sale ar trebui să facă ceea ce este drept, să respecte legea, să acționeze cu onestitate și să se trateze reciproc cu respect”, spune noul cod de conduită al companiei americane. De asemenea, Alphabet a eliminat pasajele despre alcoolul la birou și cele care interziceau implicit pisicile la sediu.

Curând după crearea sa, la sfârșitul anului 1998, Google a susținut că s-ar putea face bani „fără a-ți vinde sufletul diavolului”. Compania a înscris prima sa deviză, „Don’t be evil”, în dosarul său de intrare pe Bursă în 2004, dar această strategie de comunicare a fost subminată de tacticile sale de optimizare a costurilor și de evaziune fiscală.

Pe domeniul financiar, titlurile Alphabet, care includ proiecte dezvoltate de Google în afara activității sale de bază, au început să fie tranzacționate luni, 5 octombrie, pe Wall Street sub simbolul GOOG. Acțiunile au terminat în creștere cu 2,32%. De asemenea, acțiunile fostului Google, care și-a reorientat activitățile sale de bază: cercetare, publicitate, cartografiere, video cu YouTube și telefonie mobilă cu Android, au încheiat sesiunea de tranzacționare cu un câștig de 2,24%.

Conducerea companiei americane din domeniul tehnologiei a anunțat la începutul lunii august, a acestui an, că Google se va transforma într-un conglomerat numit Alphabet Inc. care urmează să încorporeze unitățile tot mai diversificate de afaceri şi de investiții. Co-fondatorul şi directorul general al Google, Larry Page, spunea atunci că Alphabet este o „colecție de companii”, în care Google este cea mai mare dintre ele.

Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se află destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, în schimb, parte din Alphabet”, scria Larry Page într-o postare pe blogul oficial al companiei. „În esență, credem că acest lucru ne oferă mai mult spaţiu de management, să putem să facem în mod independent lucruri care nu au prea multă legătură între ele”, mai apare în postare.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *