Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Schumacher și-a revenit din comă

Cel mai cunoscut pilot de Formula 1 din lume și-a revenit luni, 7 aprilie 2014, din coma indusă de medici după accidentul suferit cu mai bine de 3 luni în urmă. Sportivul de 45 de ani a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie 2013, în Alpii francezi. După această întâmplare, germanul a fost internat la spitalul din Grenoble și a fost operat de două ori la cap.

Cu toate că medicii l-au trezit la realitate, Schumacher nu poate încă să vorbească sau să se miște, pentru moment reușind doar să deschidă ochii. Chiar și așa, medicii consideră că acesta este un pas important spre vindecare.

Știți cum se simte cu adevărat Michael? El nu poate comunica, dar interacționează cu oamenii din jurul său, dă semne clare că înțelege ce se întâmplă, chiar dacă nu arată asta. Uneori îi poate urmări pe cei din cameră cu privirea”, a declarat doctorul american Gary Hartstein, citat de Sport.ro.

Faptul că fostul campion mondial s-a trezit din comă este considerat un lucru foarte bun și de către profesorul Joachim Rother, medic șef la departamenul de neurologie de la spitalul din Hamburg, care a declarat pentru publicația germană Bild: ”Când un pacient aflat în comă se trezește și ascultă ce se întâmplă în jurul lui, este un pas extrem de pozitiv. Asta arată că simțurile lui sunt intacte și funcționale. Reacția este mereu un semn al faptului că e conștient și de asemenea este un reflex care are loc fără implicarea telencefalului.”, citează Sport.ro.

Conform celor de la Gazzetta dello Sport, fostul pilot de Formula 1 a început să dea semne de trezire încă de acum o săptămână, când ochiul drept a început să se miște după semnele din fața lui, urmat apoi și de către cel stâng.

Vineri, 4 aprilie 2014, și purtătorul de cuvânt al germanului, Sabina Kehm, a anunțat printr-un comunicat de presă că Schumacher arată uneori momente de luciditate.”Michael face progrese… El are momente în care dă semne de luciditate şi de trezire. Suntem alături de el în această luptă lungă şi dificilă, împreună cu echipa de la spitalul din Grenoble şi suntem în continuare încrezători.”, citează gândul.info.

Cover - Sursă foto: wikimedia.org
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *