Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Simona Halep
Simona Halep

Veste bună din sport: Simona Halep s-a calificat în optimile turneului din China

Tânăra tenismenă, aflată pe locul trei în topul mondial, s-a calificat în optimile turneului WTA din Shenzhen, din China, după ce a trecut de jucătoarea de origine germană Annika Beck cu 4-6, 6-4, 6-3. Turneul din China oferă premii totale de 500.000 de dolari.

Halep, principala favorită, a avut nevoie de aproape două ore de joc pentru a trece de Beck, o adversară de 20 de ani, aflată pe locul 55 în lume.

Simona a început bine, a condus cu 1-0, 2-1 și 3-2, ratând și șase mingi de break, dar Beck a jucat de la egal la egal, reușind un break la scorul de 3-3, după care și-a adjudecat primul set cu 6-4, în 40 de minute.

Halep și-a câștigat serviciul în debutul setului secund, dar apoi Beck a preluat conducerea cu 2-1, Halep a făcut rebreak, cele două mergând cap la cap până la 4-4, când Simona a mai câștigat o dată pe serviciul adversarei, iar apoi a luat setul cu 6-4, egalând situația.

În decisiv, Halep a avut un finiș remarcabil, cu patru ghemuri câștigate la rând, după ce a fost condusă cu 3-2, obținând victoria cu 4-6, 6-4, 6-3, după o oră și 53 de minute.

Simona Halep a arătat în primul său meci din 2015, an pe care îl începe alături de antrenorul Victor Ioniță, că are probleme la serviciu, adunând nu mai puțin de 10 duble greșeli (a reușit și patru ași).

Românca are acum 3-1 în meciurile directe cu Beck, singurul eșec fiind anul trecut, când a fost nevoită să abandoneze în optimi la ‘s-Hertogenbosch (Olanda), la scorul de 7-5, 2-3. Simona a învins-o pe Beck în 2013 în prima rundă a turneului olandez, cu 6-1, 2-6, 6-3, precum și anul trecut la Doha, cu 6-4, 6-1, în optimi.

Halep și-a asigurat 4.928 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe rusoaica Natalia Vihlianțeva (17 ani, 584 WTA).

Sursa: agerpres.ro

Citește și despre cum să alegi perdelele și draperiile potrivite.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *