Rețeaua socială Twitter analizează posibilitatea de a renunța la limitarea de 140 de caractere pentru postări.
Potrivit unor surse apropiate companiei, specialiștii rețelei de social media au început să lucreze deja la „Beyond 140” („Dincolo de 140”), un produs ce le va permite utilizatorilor să publice mesaje mai lungi de 140 de caractere, cât este limita actuală a postărilor de pe Twitter.
Deși este încă neclară care va fi forma finală a produsului, ceea ce este sigur însă este faptul că acesta va permite utilizatorilor să publice mesaje mai lungi. În mod concret, un mesaj („tweet”) va apărea pe fluxul de informații tot cu 140 de caractere, dar atunci când utilizatorul va face click pe el va putea să vizualizeze integral textul, a cărui lungime ar putea ajunge până la 10.000 de caractere.
În prezent, utilizatorii Twitter pot posta blocuri de text prin intermediul aplicației mobile OneShot, însă aceasta permite doar distribuirea unor imagini cu texte mai lungi, nu și scrierea lor propriu-zisă pe rețeaua socială.
„Am petrecut un anumit timp observând ceea ce fac oamenii pe Twitter şi i-am văzut făcând capturi de ecran ale unor texte şi publicându-le apoi în mesajele de pe Twitter”, a scris la începutul acestei săptămâni Jack Dorsey, CEO-ul companiei Twitter, pe contul său personal de pe această reţea de socializare. „Ce-ar fi dacă acest text ar deveni în cele din urmă un adevărat text?”, a adăugat el într-un mesaj foarte lung care încearcă să anticipeze schimbările din viitor.
Regula celor 140 de caractere
Regula celor 140 de caractere a fost stabilită în anul 2006, în timpul creării Twitter, care era inițial un serviciu prin SMS. „Nu am început Twitter cu o limită de 140 de caractere. Am adăugat-o pentru ca tweet-urile să poată fi integrate într-un mesaj de tip SMS (care are 160 caractere)”, mai a afirmat Jack Dorsey.
De atunci însă, regula a fost mai relaxată. Anul trecut, Twitter a suprimat limita de 140 de caractere în mesajele private.
Renunțarea la limitarea textelor pentru mesajele private nu este singura schimbare majoră făcută de Twitter în 2015. Tot anul trecut, platforma socială a introdus o opțiune care le permite utilizatorilor săi să realizeze sondaje de opinie pe conturile personale și a modificat designul și funcționalitatea „Favorites”, unul dintre cele mai utilizate butoane ale sale, dintr-o stea (n.r. cum era inițial), într-o inimă care are un scop similar cu cel al butonului de „Like”, de pe rețeaua Facebook.