logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Video-uri şi poze la 360°, disponibile în curând și în aplicațiile mobile ale Facebook

În curând am putea putea viziona clipuri video şi poze la 360°, direct în aplicația Facebook pentru dispozitivele mobile, administratorii rețelei de socializare fiind pe cale să lanseze o versiune actualizată a acesteia pentru smartphone şi tablete.

Obținut folosind camere video cu filmare la 360°, cum este Samsung Gear 360 şi LG 360 Cam, noul tip de conținut video destinat urmăririi prin ochelari VR este pe cale să primească suport oficial în rețeaua Facebook.

La fel ca pe YouTube, utilizatorii Facebook vor putea reda conținut la 360° şi din versiunea pentru desktop a reţelei de socializare, accesibilă din web browser. În prezent, clipurile video la 360° de pe YouTube îți oferă posibilitatea să schimbi perspectiva de vizionare trăgând de imagine.

Comparat unui clip video obişnuit, la cele filmate în 360° perspectiva de vizionare se va schimba în funcţie de direcţia în care îndreptăm telefonul mobil, efectul fiind mai spectaculos la folosirea în combinaţie cu un headset VR.

În schimb, la clipurile redate în web browser se va putea face acelaşi lucru trăgând de imagine cu ajutorul cursorului, potrivit Go4it.

În condiţiile în care entuziasmul publicului faţă de subiectul VR nu prea s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, măsura luată de Facebook ar putea fi crucială pentru viitorul acestei nişe de conţinut. Rămâne de văzut dacă şi alţi producători OEM se vor ralia la îndemnul Facebook, integrând camere foto/video cu suport 360° în viitoarele modele smartphone.

Clipurile video la 360° pe Youtube

Prima platformă care a introdus clipurile video la 360° a fost YouTube, cea mai cunoscută platformă de video sharing din lume, deținută de compania Google. Aceasta a oferit încă de anul trecut utilizatorilor săi posibilitatea de a încărca și de a viziona videoclipuri la 360 de grade.

În prezent, Google oferă posibilitatea încărcării şi vizionării videoclipurilor la 360 de grade, prin intermediul browser-ului Chrome pentru desktop. De asemenea, cei interesați pot să vizioneze videoclipuri la 360 de grade în aplicațiile YouTube pentru Android şi pentru iOS. Videoclipuri la 360 de grade pot fi vizionate şi cu un kit Cardboard şi aplicaţia YouTube pentru Android.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *