logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Băișoara, stațiunea pasionaților de sporturi de iarnă din Cluj

Localitatea Băișoara se află situată în partea central-sudică a județului Cluj, la aproximativ 55 de kilometri de orașul Cluj-Napoca. Deși este cunoscută drept cea mai mare stațiune de schi din județ, există multe alte motive pentru care merită să vizitați această stațiune de munte.

Indiferent de perioada anului în care ajungeți în Băișoara, tot timpul veți găsi ceva de făcut aici, de la drumeții, la plimbări cu bicicleta pe munte, pescuit sau sporturi extreme, iar iarna vă puteți relaxa în celebra stațiune de schi.

Punctul zero al pasionaților de schi din Cluj

Probabil orice pasionat de schi a auzit Băișoara. Se spune despre această localitate că a fost înființată special pentru a se crea aici o stațiune de schi, datorită altitudini ideale la care se află, între 1.200 și 1.400 de metri. Aici sunt amenajate două zone independente de schi unde este permisă practicarea sporturilor de iarnă precum schi, snowboard sau săniuș. Este vorba despre Buscat Ski Resort și Pârtia Băișoara Mare.

Zona de schi Buscat Ski Resort este amenajată de o companie privată și aceasta dispune de trei pârtii de dificultăți diferite, telescaun, nocturne și tunuri pentru producerea zăpezii artificiale. Pârtia Băișoara Mare se află în administrația locală, este de dificultate medie și dispune și ea de telescaun.

Pe lângă schiatul pe pârtiile din stațiune, în Băișoara există câteva zone ideale și pentru practicarea schiului de fond sau a celui de tură.

Locul unde aerul „te îmbată”

Băișoara nu este cunoscută însă doar datorită stațiunii de schi. În această stațiune se spune că se poate respira aerul cu cea mai mare concentrație de ozon din țara noastră. Dacă veți face drumeții în zonele mai înalte ale stațiunii, după un timp veți începe să vă simțiți euforici, ca și cum v-ați fi îmbătat, chiar dacă nu ați băut deloc alcool. Această senzație se datorează concentrației mare de ozon din aer.

Ozonarea este recomandată sportivilor de performanță, aerul bogat în ozon fiind un stimulent al sistemului muscular și al sistemului nervos. Curele cu ozon mai sunt benefice însă și pentru persoanele care au probleme articulare sau reumatice și celor care suferă de oboseală cronică.

Drumeții și sporturi extreme

În Băișoara sunteți bineveniți în orice anotimp, aici existând numeroase activități relaxante pe care le-ați putea face.

Dacă vă plac drumețiile, puteți face plimbări în natura superba care înconjoară stațiunea. Aici există câteva trasee turistice a căror peisaje vă vor tăia respirația, unele dintre ele marcate, altele nu.

Dacă vă place aventura, puteți să faceți plimbări cu bicicleta pe munte. Acesta este unul dintre locurile preferate din țara noastră de către cei care practică ciclismul montan deoarece traseele turistice și drumurile forestiere se pretează foarte bine pentru practicarea acestui sport.

Nici amatorii de sporturi extreme nu se pot plictisii în această zonă montană spectaculoasă a Clujului, deoarece aici se poate practica și zborul cu parapanta.

De asemenea, în apropierea stațiunii, la aproximativ șase kilometri de aceasta, se află ruinele Cetății Lita, un alt obiectiv turistic impresionant din Județul Cluj. Acesta este un loc ideal de vizitat atât pentru pasionații de drumeții, cât și pentru pasionații de istorie sau cei care practică sporturi extreme precum cățărările sportive. În zona Cetății Lita există aproximativ 30 de trasee de escaladare, de diferite dificultăți, majoritatea dintre ele fiind amenajate.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *