Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face în Cluj-Napoca în luna mai

 

În luna mai, în Cluj-Napoca, vor avea loc mai multe evenimente importante pe care nu trebuie să le ratezi. Indiferent dacă este pasionat de filme, de dans sau de tehnologii, ori dacă pur și simplu îți place să participi la evenimente în aer liber, luna aceasta vei putea lua parte la manifestările tale preferate.

În prima săptămână din luna mai la Cluj-Napoca se vor reuni câțiva zeci de profesioniști din domeniul IT, din țara noastră. Pe data de 7 mai 2016 aici va avea loc Codecamp, una dintre cele mai mari conferințe dedicate segmentului IT din România. Printre temele abordate în cadrul evenimentului, care va include 50 de workshopuri, se numără: programarea folosind variate tehnologii, testare, project management, analiză de business, arhitectură software, agile development sau soft skills.

Clujenii care iubesc natura se vor putea bucura, la rândul lor, de un eveniment cultural-artistic organizat în aer liber. În data de 14 mai, la Iulius Parc se va organiza Picnic in the Park, o ieșire la iarbă verde cu muzică bună, zone de relaxare și multe activități.

Manifestările din oraș continuă cu mai multe spectacole organizate, în perioada 17 -23 mai, în cadrul Festivalului Internațional de Dans Contemporan STEPS. Astfel, în 18 mai, la Sala Studio a Universității Sapientia, vom putea urmări „Zic Zac”, de Andreea Gavriliu, un spectacol multi-premiat. Pe 17 mai, la Opera Maghiară, va avea loc „Arhiva vie a lui Martin”, spectacol susținut de Ansamblul Honvéd din Ungaria, în coregrafia lui Zsuráfszky Zoltán. Tot la Opera Maghiară va avea loc, pe data de 19 mai, spectacolul „Nesomn”, în regia lui Arcadie Rusu, urmând ca în data de 23 mai să ne aducem aminte de suspansul filmelor lui Hitchcock recreat de coregraful Gigi Căciuleanu în „Triptik”.

Festivalurile continuă în oraș cu cea de-a VI-a ediție a Zilelor Clujului, ce va avea loc în perioada 19 – 22 mai 2016. Tema ediție din acest an este „Orașul trăiește” și în cadrul lui, clujenii vor avea parte de numeroase concerte, spectacole și manifestări culturale și artistice.

Seria evenimentelor din luna mai continuă cu Techsylvania, una dintre cele mai mari conferințe est-europene din domeniul IT și al tehnologiei. Acesta va avea loc în perioada 21 – 24 mai și va aduna, la Cluj-Napoca, sute de participanți pasionați de industria tehnologiei, alături de speakeri de top din domeniu și cele mai noi gadget-uri de pe piață. Tot în cadrul celor 4 zile de eveniment are loc și un concurs destinat programatorilor.

Sfârșitul lunii mai este dedicat tot unui festival, de data aceasta de film. Între 27 mai – 5 iunie 2016 cinematografele din Cluj-Napoca vor găzdui cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment de acest gen din țara noastră. Timp de două săptămâni, cinefilii români, dar și străini, prezenți la Cluj vor avea ocazia să urmărească câteva sute de filme și să participe la numeroase evenimente artistice și sociale, a căror tematică este cinematografia. TIFF 2016 va debuta cu filmul românesc „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil.

Acestor evenimente majore li se alătură și spectacolele companiilor de teatru și de operă din oraș, concertele Filarmonicii Transilvania, precum și expozițiile muzeelor clujene.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *