logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Horia Tecău, premiat înaintea meciului de Cupa Davis de la Cluj

 

Jucătorul român de tenis Horia Tecău, care va reprezenta România în întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Spania de la Cluj-Napoca, va fi premiat de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), înaintea ceremoniei de deschidere a meciului.

Potrivit unui comunicat oficial remis de Federaţia Română de Tenis (FRT), vineri, 15 iulie, la ora 12.30, va avea loc momentul de premiere a sportivului Horia Tecău pentru angajamentul de lungă durată pe care l-a arătat pentru reprezentativa României. În prezent, jucătorul român de tenis ocupă locul 6 în clasamentul mondial de dublu.

Odată cu sărbătorirea a 100 de ani de existenţă, în 2013, Federaţia Internaţională de Tenis a lansat premiul Cupa Davis pentru Devotament, premiu acordat jucătorilor din trecut şi prezent care au jucat cel puţin 20 de întâlniri în cadrul Cupei Davis.

Horia Tecău (31 de ani) este doar al şaselea jucător român de tenis din istorie care va primi această prestigioasă titulatură. De la debutul său în Cupa Davis, în 2003, el a disputat 20 de întâlniri pentru România şi a înregistrat 12 victorii la dublu.

Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea vor reprezenta România în întâlnirea cu Spania contând pentru turul al doilea al Grupei I, zona Europa-Africa, din cadrul Cupei Davis.

Tecău și Copil au ajuns la Cluj-Napoca

Horia Tecău și Marius Copil sunt primii jucători ai echipei României de Cupa Davis care au aterizat la Cluj-Napoca, pentru meciul cu Spania din weekendul 15-17 iulie 2016.

Presiunea mare este pe Spania, pentru că ar fi un eşec foarte mare pentru ei să piardă acest meci. Noi nu avem nimic de pierdut, ei sunt favoriţi, noi încercăm să ne pregătim bine şi să atingem o formă bună în weekend. Ne dorim victoria, dar ei sunt favoriţi, au jucători cu experienţă şi nu cred că ne-au desconsiderat prin faptul că Nadal şi Ferrer nu au venit. Nadal s-a accidentat, Ferrer a jucat multe meciuri în Cupa Davis, aşa că au venit cu următorii jucători clasaţi, deci au o echipă puternică”, a spus Horia Tecău, într-o declarație dată imediat ce a ajuns la Cluj.

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *