Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Spectacole stradale, concerte și expoziții, într-o singură noapte la Cluj Never Sleeps

Clujenii aflați în oraș în acest weekend sunt așteptați să participe la o nouă ediție a proiectului Cluj Never Sleeps. Peste 30 de evenimente culturale vor anima străzile, dar și câteva instituții din oraș, în noaptea de 18 – 19 iunie – noaptea albă a culturii.

Programul evenimentelor începe sâmbătă după-masa și se încheie a doua zi, seara. În total, 30 de evenimente, ce includ spectacole tematice, producții stradale, teatru, concerte de jazz, muzică electronică, dans, intervenții artistice, expoziții, proiecții și chiar o cină la miezul nopții, vor avea loc într-o singură noapte, în Cluj-Napoca.

Noaptea albă a culturii în Cluj-Napoca

Cluj Never Sleeps 2016 începe cu o serie de concerte în Piața Unirii, de la 16:45: trupele formate la Rock Academy deschid oficial noaptea albă a culturii, fiind urmate de Emeric Imre și Gabriel Ghita, Magda Puskas și prietenii, Dragoș & Friends Orchestra, Irina Sârbu Band și Fanfara Transilvania.

La ora 18:00, pe Bulevardul Eroilor, 15 performeri vor încerca să atragă atenția trecătorilor cu o producție stradală realizată de Teatrul Național Cluj-Napoca. D’ECOurage spune povești mai puțin amuzante despre lumea în care trăim, însă o face cu simțul umorului, pentru a ne transmite un mesaj înțelept.

De la 22:00, la Institutul Francez Cluj-Napoca, începe spectacolul-concert-poem „Brâncuși despre Brâncuși”, creat special pentru Cluj Never Sleeps 2016. Construit pe baza aforismelor lui Brâncuși, spectacolul combină muzica live cu fragmente de filmări din arhivă și pătrunde în lumea interioară a sculptorului.

Producții stradale la Cluj Never Sleeps

Pe tot parcursul nopții, Bulevardul Eroilor va răsuna la „Șezătoare cu cântec”, atmosfera din oraș va fi animată de câteva statui vivante, iar în spiritul Dada, lăsăm măștile să vorbească într-o procesiune carnavalescă pe străzile Clujului. La miezul nopții, ești invitat să iei o cină târzie într-un mod diferit și să te împrietenești cu toată lumea de la masă, la Midnight Snack.

Strada Napoca va fi din nou locul unde arta iese în stradă la propriu, în cadrul Artevenimentului „Transselffusion”. Galeria de artă ORSINI își deschide porțile pentru simezele artiștilor clujeni, iar pe strada Andrei Mureșanu te așteaptă să-i treci pragul o expoziție de artă psihedelică.

„Începe cu M?” – în cartierul Mănăștur se joacă teatru la Cinema Dacia. Pentru cei care preferă filmul, festivalul de scurtmetraje GuK are loc pe strada Universității.

Spațiilor publice dedicate evenimentelor și activităților culturale din cadrul proiectului Cluj Never Sleeps 2016 li se alătură și câteva localuri din oraș care au pregătit un program cultural și muzical, în cadrul acestui eveniment.

Activități sportive și creative

Pe Bulevardul Eroilor poți pedala în voie, iar la Casino – Centrul de Cultură Urbană poți dansa pe ritmuri de Salsa până dimineață! Cei care caută aventura, se pot înscrie la Capture the Flag.

La Iulius Park, în centrul atenției vor fi jocurile copilăriei în cadrul unei noi ediții Day 15 – PlayTime și, nu în ultimul rând, Casa Tranzit va găzdui Talent Days – un eveniment de networking pentru tinerii creativi ai Clujului.

Programul complet al nopții albe a cluturii clujene poate fi consultat pe site-ul Cluj Never Sleeps, iar noutățile legate de eveniment pot fi urmărite pe pagina de Facebook Cluj Never Sleeps.

Cluj Never Sleeps 2016 este organizat de Asociația Acaret și Federația SHARE Cluj-Napoca, sprijinit de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul susține candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *