logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un nou eveniment marca Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca

În acest an, organizatorii Jazz in the Park le pregătesc clujenilor o nouă surpriză. În 2016, evenimentelor deja cunoscute, Picnic in the Park și festivalul Jazz in the Park, li se adaugă o nouă manifestare artistică: Jazz in the Street.

Prin intermediul celor trei evenimente, realizate sub umbrela Jazz in the Park, organizatorii îi invită pe clujeni să-și redescopere orașul și să se bucure de activități culturale și de muzică bună în spații publice și parcuri din Cluj-Napoca.

Primăvara începe pe ritmuri de jazz

Seria de evenimente marca Jazz in the Park va debuta în această primăvară cu un nou proiect. Este vorba despre Jazz in the Street, un program care va fi atât unul de descoperire a tinerelor talente – muzicieni, performeri și animatori – cât și de promovare a spațiilor din oraș ca loc de desfășurare a unor evenimente.

Pe data de 23 aprilie 2016, tinerii artiști selectați vor fi prezentați publicului larg într-un eveniment  neconvențional ce va avea loc pe străzile din centrul orașului, în cartiere și în parcuri.

Imaginați-vă o zi în care vă veți putea plimba pe stradă și veți vedea centrul animat de muzică, dans, mici spectacole și expoziții. Gândiți-vă la acele locuri din cartierele clujene devenite legende urbane și la faptul că vom încerca să ducem arta acolo. Prin evenimentele noastre, încercăm să oferim mai mult decât simple momente de distracție. Jazz in the Street este o șansă de a interacționa activ cu publicul nostru înainte de festival, dar și un prilej de a face ceva pentru oraș și pentru artiștii lui. Noțiunea de street art este intens discutată la Cluj și pe această cale, invităm artiști și alți organizatori să se alăture conceptului dacă au idei și vor să contribuie”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Mai apoi, în 14 mai 2016, la Cluj-Napoca va avea loc Picnic in the Park. Iubitorii de muzică bună, aer curat, cărți, jocuri pentru cei mici și pentru cei mai mari sunt așteptați  la un mare picnic alături de familie și prieteni.

Concerte și expoziții în aer liber la Jazz in the Park

În acest an, îndrăgitul festival de muzică Jazz in the Park va avea loc în perioada 27 iunie – 3 iulie 2016.

Pe lângă obișnuitele concerte susținute de trupe locale, naționale și internaționale, care vor avea loc în Parcul Central și în alte spații din oraș, în cadrul celei de-a patra ediție a festivalului, publicul va putea lua parte la numeroase activități, de la expoziții, la târguri și spații special amenajate pentru copii.

Un obiectiv al nostru este ca în fiecare an să încercăm să adăugăm ceva nou festivalului: un spațiu nou, evenimente mai multe sau aranjamente diferite în Parcul Central. Sperăm să reușim să surprindem pozitiv și în acest an. De asemenea, reușita Fondului Jazz in the Park de anul trecut ne îndeamnă să ne stabilim obiective mai îndrăznețe pentru 2016. Oricum, e un vis să reușim să strângem comunitatea în jurul unui eveniment și împreună să adunăm o sumă de bani cu care să facem ceva frumos pentru oraș. Pentru noi urmează o perioadă plină de vești noi, așa că vă îndemnăm pe toți să ne urmăriți și să ne fiți aproape”, a mai precizat Alin Vaida.

Festivalul Jazz in the Park este unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri artistice din Cluj-Napoca. Acesta a fost organizat pentru prima dată, în Cluj-Napoca, în anul 2013. Jazz in the Park a ajuns, timp de doi ani consecutiv – în 2014 și în 2015 – în finala European Festival Awards, concurând alături de festivaluri importante din Europa la categoria Best Small Festival.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *