logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Unde putem juca biliard în Cluj-Napoca

Atunci când afară este frig sau vremea este ploioasă, de obicei căutăm alternative de a ne petrecere timpul liber în interior. Unul dintre modurile în care putem să ne relaxăm este să jucăm biliard.

Biliardul este un joc ideal, atât pentru a fi jucat în doi, cât și în grup de patru, până la șase persoane. Acesta este nu doar un joc competitiv, jucătorii fiind împărțiți în două tabere și trebuind să introducă mai multe bile în șase găuri, ci și unul de strategie, loviturile trebuind gândite și calculate astfel încât bilele unui jucător să ajungă în găuri fără a le atinge pe cele ale adversarului.

Ce este biliardul?

Biliardul este un joc cu bile care se joacă pe o masă, de obicei verde, dreptunghiulară și cu șase găuri (buzunare), și a cărui miză este aceea de a băga toate bilele în găurile mesei, respectând un regulament.

 Un joc de biliard clasic conține 16 bile, dintre care 15 sunt numerotate (de la 1 la 15) și o bilă este albă complet. Dintre acestea, opt sunt bile „pline” (numerotate de la 1 la 8), adică sunt colorate în întregime și șapte sunt bile „goale” (numerotate de la 9 la 15), care nu au decât o dungă colorată. Jocul conține și două sau mai multe bețe (în funcție de numărul jucătorilor), numite „tacuri”, cu ajutorul cărora bilele sunt introduse în buzunarele mesei.

Acest joc poate fi jucat în minim două persoane, însă adesea este jucat și în patru sau șase jucători. Regulile jocului sunt simple: cele 15 bile colorate (pline și goale) sunt așezate sub forma unui triunghi care are vârful spre una dintre laturile înguste ale mesei. Acest triunghi este „spart” de bila albă: unul dintre jucători trebuie să lovească cu putere, cu tacul, bila albă astfel încât acesta să împrăștie pe masă celelalte bile. După ce prima bilă a fost introdusă, în funcție de culoarea sa, se stabilesc echipele, cine joacă cu bilele „pline” și cine joacă cu cele „goale”. Echipele trebuie să introducă toate bilele colorate în buzunarele sacului, la sfârșit rămânând doar bila neagră, care trebuie introdusă în gaura opusă celei unde a intrat ultima bilă colorată a fiecărei echipa. La final, câștigă echipa sau persoana care a reușit să introducă în buzunarul mesei bila neagră, respectând regulamentul.

Unde putem juca biliard în Cluj-Napoca?

În Cluj-Napoca există numeroase centre unde se poate juca biliard, atât pentru distracție, cât și la nivel profesionist.

Un astfel de spațiu este Club Champions, din Piața 1 Mai, nr 2-4. Aici există numeroase mese unde, pe lângă biliard, se pot jucat și alte jocuri cu bile, cum sunt snooker sau clash, dar și darts, un joc cu o țintă și săgeți. În total, centrul dispune de șase mese de biliard, două mese de clash, două mese de snooker și panouri de darts.

Dacă vrei să înveți să joci la nivel profesionist acest joc, centru oferă și cursuri de biliard, astfel încât să poți participa apoi la diverse competiții naționale sau internaționale. În plus, chiar și Club Champions organizează un astfel de concurs.

Al doilea centru din Cluj-Napoca unde poți juca biliard este Complexul Leul, situat în zona centrală a orașului, pe strada Ploiești, nr.6-8 (lângă Piața Mihai Viteazu). Aici există numeroase mese de biliard, dar și o masă de snooker. De asemenea, în centrul se distracții te poți juca și bowling, tenis de masa, foosball sau jocuri pe simulatoare.

Un alt centru unde poți să te joc biliard în Cluj-Napoca este Corner Biliard & Snooker, situat pe Str. Iazului, Nr. 21, în cartierul Mărăști. Aici vei găsi numeroase mese profesionale de biliard, dar și de snooker, un personal amabil și un local amenajat astfel încât să te simți bine alături de prietenii tăi. În plus, la centrul Corner Biliard & Snooker poți juca și ping pong și darts.

Pe lângă cele trei centre mari de biliard, în oraș există și numeroase baruri și localuri care au amenajate și mese de biliard.

Voi unde preferați să vă jucați biliard în Cluj-Napoca?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *