Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
pozitivitate-dimineata_25746595
pozitivitate-dimineata_25746595

3 metode sigure de a-ți îmbunătăți dimineața

Fiecare dintre noi a avut cel puțin o zi din aceea în care toate ne merg pe dos și știam că asta se întâmplă, încă din secunda în care ne-am ridicat din pat. Zilele proaste nu pot fi evitate în totalitate pentru că o mare parte din situațiile care fac ca o zi să fie considerată „proastă” fie sunt inevitabile, fie nu sunt în controlul nostru. Cu toate acestea, există o soluție pentru cei care caută să evite zilele proaste – ei trebuie să schimbe felul în care percep aceste zile. Exceptând situațiile serioase, cu consecințe grave, majoritatea aspectelor care creează „zilele proaste” sunt lucruri mărunte, iar percepția noastră poate fi îmbunătățită prin una din trei metode simple, pe care te invit să le descoperi în ceea ce urmează.

Masajul din duș

Nu, nu ai citit greșit mai sus. Permite-mi să îți explic. Apa are  un efect terapeutic asupra nostru. Astfel, dacă te-ai trezit cu fața la cearceaf, îți sugerez să te întinzi bine, apoi să faci un duș. Deși pare ciudat ce spun, dacă ai o cabină de duș ia cu tine în duș un scaun de plastic fără spătar. Pune scaunul sub jetul de apă și lasă-l să ajungă la aceeași temperatură cu apa, apoi așază-te pe el, cu spatele spre duș, lăsând apa să cadă pe spatele tău. Efectul obținut va fi un masaj terapeutic, relaxant, care să îți îmbunătățească starea de spirit.

Bea cea mai aromată cafea

Dacă ești iubitor de cafea, cea mai simplă metodă să te binedispui diminețile este aroma de cafea. Cumpără cea mai aromată cafea pe care ți-o permiți și pregătește-o proaspătă, dimineața. Mirosul de cafea nu doar că te va trezi, dar va funcționa și ca aromaterapie, oferindu-ți o stare de pozitivitate și bună dispoziție.

Îmbrățișează-ți oamenii dragi

În caz că nu știi asta încă, îmbrățișatul atrage eliberarea de endorfine, hormonii fericirii. Pe lângă asta, crește și nivelul de încredere între cele două persoane. Așa că, dimineața, înainte să pleci spre muncă, îmbrățișează-i pe cei dragi (inclusiv pisica sau cățelul, chiar dacă nu-s oameni) pentru că astfel te vei simți mai împăcat și mai gata să înfrunți situați neplăcute.

Pe lângă aceste metode, nu uita să iei în cont și activitatea fizică dimineața sau meditația și să „asezonezi” totul cu un mic dejun sănătos și sățios.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *