Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cafea-de-toamna
cafea-de-toamna

4 sfaturi pentru diminețile întunecate din sezonul rece

Dimineața este, deseori, momentul din zi în care ne-am dori ca timpul să se oprească în loc. Orice sfert de oră, minut sau secundă are o însemnătate aparte, motiv pentru care am dori să o înmulțim pe cât de mult putem. Cu toate acestea, deseori ne trezim că totul este o iluzie – și fie ne trezim obosiți, fie ne trezim mai târziu și suportăm astfel repercusiunile. În sezonul rece, procesul devine din ce în ce mai greu. Lipsa luminii naturale ne descarcă energetic, iar organismul nostru are tendința de a se desfășura mai lent. Pentru a combate acest deficit, îți oferim 4 sfaturi care să te ajute în diminețile întunecate din sezonul rece:

  1. Pregătirea hainelor de seara pentru ziua următoare

Nicio dimineață întunecată nu reprezintă nici un fel de motivație pentru a te ridica din pat. De aceea, uneori preferăm să ne răsfățăm cu 10 minute de somn în plus, timp pe care l-am putea economisi prin pregătirea hainelor cu o seară înainte. Pe de altă parte, în cazul în care în decursul serii ți-ai schimbat opțiunea, poți schimba totul rapid dimineața și să recurgi la un alt outfit. Chiar și așa, vei reuși să economisești măcar 2-3 minute.

  1. Pregătirea aparatului de cafea

Pentru că vrem să ne lungim perioada de somn dimineața, este indicat ca seara să alocăm toate minutele dormite în plus. Astfel, este imperios necesar să te asiguri că ai pregătit aparatul de cafea pentru dimineață, iar singurul lucru pe care trebuie să îl mai faci este să apeși un buton. Pe baza acestei strategii, vei economisi timp, efort și nu te vei afla în criză de timp de la prima oră a dimineții.

  1. Pregătirea produselor de îngrijire

Indiferent de gen, atât femeile, cât și bărbații folosesc produse de îngrijire în fiecare dimineață, în special în sezonul rece când aerul afectează pielea. Pentru a fi sigur că treci prin întregul ritual, fără să sari peste un anumit pas, produsele de îngrijire trebuie să fie aliniate și ordonate. Cel mai indicat loc al lor este baia, întrucât aceasta este prima încăpere spre care ne îndreptăm dimineața.

  1. Folosește aplicații de monitorizare a somnului

Cea mai mare majoritate a smartphone-urilor din ziua de azi permit instalarea unor aplicații de monitorizare a somnului, precum BEDTIME. Aceasta ține evidența perioadei de somn, alături de ora la care te-ai pus în pat și cea la care te-ai trezit. În sezonul rece, organismul pierde din energie și trebuie să urmeze un program presetat de odihnă, pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *