logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Îngrijirea tenului toamna

Dacă te întrebi de ce ar trebui să îți îngrijești diferit tenul în fiecare anotimp, răspunsul meu pentru tine e următorul: vara, temperaturile calde și acțiunea soarelui asupra pielii îți pot schimba proprietățile acesteia. Tenul tău cândva uscat poate deveni plin de sebum și de transpirație. Pe de altă parte, acțiunea soarelui pe fața ta, adică bronzul, chiar și atunci când porți protecție solară îți poate lăsa straturile de suprafață ale pielii uscate. Pentru a te asigura că ai grijă cum trebuie de tenul tău, iată ce trebuie să faci:

Continuă să aplici protecția solară

Spre deosebire de mentalitatea colectivă în care se crede că produsele cu protecție solară se folosesc doar atunci când mergi la bronzat, este recomandat să îți protejezi pielea de razele ultraviolete pe tot parcursul anului. Totuși, când cerul devine înnorat tot mai des, poți trece de la o loțiune cu SPF 50 la una cu SPF 25-30.

Exfoliază-ți tenul

În funcție de tipul de ten pe care îl ai, va trebui să îți exfoliezi tenul o dată sau de două ori pe săptămână. Alege un produs destinat tipului tău de ten (dacă ai tenul sensibil nu exfolia pielea mai mult de o dată pe săptămână și folosește un produs blând), aplică-l și îndepărtează celulele moarte, oferindu-i pielii tale o luminozitate radiantă.

Curăță tenul zilnic

Chiar dacă îți exfoliezi tenul săptămânal, acesta trebuie curățat zilnic cu un cleanser care să îți scoată impuritățile adunate peste zi. Optează pentru un produs spumant, care să ridice impuritățile la suprafață și îndepărtează totul cu apă sau o batistuță de bumbac îmbibată în apă. Ține minte că demachierea este importantă chiar și atunci când nu porți machiaj.

Nu uita de toner

Tonerul este menit să restabilească nivelul pH-ului din pielea ta și să îndepărteze eventualele resturi de demachiant. Dacă ai un ten acneic, tonerul poate avea și o acțiune de dezinfectare și tratare a acneei și poate conține acid salicilic, care are efect antiinflamator și antibacterian.

Hidratează, hidratează!

Când schimbarea de temperatură se face resimțită, e timpul să schimbi și crema hidratantă. Vremea rece are tendința de a usca pielea, așa că lasă cremele lejere de vară, în favoarea unor creme mai consistente, care să îți mențină umezeala în piele și să o protejeze. Nu uita să faci același lucru și cu buzele! Balsamul de buze este imperios necesar în perioada rece, ca să eviți buzele crăpate și aspre. Ah, și ține minte, hidratarea se face în primul rând din interior, așa că bea apă în cantitate optimă (în jur de 8 căni de apă pe zi).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *