Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 sfaturi pentru o viață mai pozitivă

Trăim într-o lume din ce în ce mai măcinată de stresul cotidian și de probleme mici care au efecte mari. Din păcate, tot mai mulți dintre noi ne confruntăm cu loviturile pe care le primim din partea vieții, unii mai tare decât alții. De fapt, gândește-te la câte persoane ai văzut confruntându-se cu probleme emoționale în ultimele 3 luni. Sunt destul de multe, nu-i așa? Toți căutăm fericirea, însă niciunul dintre noi nu știe exact în ce constă aceasta. Eu cred că ea constă în călătoria pe care o faci prin viață și nu e un scop final, așa cum am crede. Iar pentru că o gândire pozitivă are un efect grandios asupra unei vieți fericite, iată câteva sfaturi pentru a avea o viață mai pozitivă.

  1. Fii recunoscător pentru ce ai

În momentele în care simți că nu ai reușit să obții ceea ce ți-ai propus, încearcă să inversezi modul de a gândi și să ai în vedere toate lucrurile pe care le ai. Da, nu ai obținut promoția aia, dar încă ai un loc de muncă stabil, un venit cu care să te poți întreține și ai posibilitatea de a încerca din nou. Pe de altă parte, gândește-te că, uneori, să nu obții ceea ce vrei poate fi un noroc incredibil pentru viitorul tău. Spre exemplu, nu ai câștigat acea călătorie pe care ți-o doreai, dar te vei bucura să știi că nu ai plecat spre o zonă a lumii în care a izbucnit un conflict și care e periculoasă pentru viața ta.

  1. Învață din experiențele trecute

Un lucru pe care trebuie să îl ai în minte în permanență este faptul că o viață fericită nu înseamnă o viață fără momente grele, ci una în care reușești să treci peste momentele grele. Așadar, atunci când treci printr-un moment mai dificil, nu te gândi că nu ai o viață fericită. Ba dimpotrivă, gândește-te că această experiență te va ajuta să crești într-o persoană mai fericită, atunci când va face parte din trecut și nu din prezentul tău.

  1. Acceptă-ți sentimentele

În asentiment cu punctul anterior, atunci când treci prin momente grele, încearcă să nu îți negi sentimentele. Dacă te simți trist, acceptă asta, las-o să se consume, pentru ca apoi să începi cu o notă mai pozitivă. Dacă îți vine să plângi, fă asta ca să te descarci. Emoțiile sunt unul dintre mijloacele prin care oamenii reușesc să exprime tot ceea ce simt. Și dacă te râzi atunci când ești bucuros, de ce n-ai plânge când ești trist? La urma urmei, tot trebuie să eliberezi acele sentimente.

  1. Găsește pozitivitatea în lucruri mărunte

Majoritatea dintre noi, avem impresia că, pentru a fi fericiți, trebuie să ni se întâmple un lucru grandios. Totuși, eu cred că totul ține de perspectivă. Dacă ți se întâmplă un singur lucru măreț, undeva la începutul vieții tale, asta înseamnă că vei fii fericit toată viața sau că, odată ce acel lucru măreț devine unul obișnuit, vei avea o viață nefericită? Pe de altă parte, dacă duci o viață presărată cu momente mici de fericire, vei avea o doză de pozitivitate pe tot parcursul vieții. Sfatul meu e să nu mai aștepți acel ceva foarte mare și să te bucuri de lucrurile mărunte din viața ta.

  1. Înconjoară-te de oameni pozitivi

Este un lucru cunoscut că omul tinde să imite comportamentul oamenilor care îl înconjoară. Astfel, dacă ai în viața ta prea multe persoane care au o gândire negativă, îți va fi foarte greu să îți păstrezi pozitivitatea. În schimb, dacă majoritatea persoanelor din jurul tău gândesc pozitiv, vei fi inspirat să faci și tu la fel.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *