Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Asocierea corectă a alimentelor

Alimentele pe care le consumăm influențează în cea mai mare măsură reacțiile corpului nostru în diferite situații. Combinațiile alimentare pe care le facem, dacă sunt făcute necorespunzător, au un efect negativ asupra digestiei. Acesta este motivul pentru care trebuie să acordăm mai multă atenție combinațiilor de ingrediente pe care le consumăm. Iată câteva reguli de bază în combinarea alimentelor, pentru ca organismul tău să se poată bucura de toți nutrienții.

Fructele trebuie consumate singure

Fructele sunt digerate foarte rapid motiv pentru care trebuie consumate singure și, de preferință, înainte de masă, nu pe post de desert. Alege să mănânci fructe dimineața la micul dejun sau ca gustare de după amiază, cu mențiunea că trebuie să le consumi la 3 sau 4 ore după masa de amiază. Fructele nu necesită digestie complexă, de aceea, în mod normal nu stau mai mult de 30 de minute în stomac. Însă, atunci când le combini cu alte alimente (care au nevoie de un timp mai mare de digestie), zahărul descompus din fructe stă mai mult timp în stomac, iar asta înseamnă că poate să fermenteze și să producă gaze și balonare. Asta înseamnă că pepenele cu prosciutto e o alegere proastă.

Nu combina amidonul cu proteine

Amidonul și proteinele sunt descompuse de către organism în mod diferit. Amidonul este descompus prin digestia salivară, în tim ce proteinele sunt digerate de enzimele din stomac (acizi). Atunci când sunt consumate împreună, organismul tău este forțat să aleagă digestia proteinelor, iar amidonul rămâne nedigerat și începe să fermenteze și să se descompună, provocând toxine și reacții negative din partea corpului.

Exemple de proteine: carne de pui, porc, vită, pește; lapte și produse lactate; ouă;

Exemple de amidon: dovleac, cartofi (dulci sau albi), quinoa, paste și cereale, leguminoase (fasole, linte etc), porumb gătit.

Un fel de contrazicere în această regulă este fasolea și restul leguminoaselor care conțin atât proteine cât și amidon. Acest lucru este motivul pentru care acestea sunt atât de greu de digerat de către organism și trebuie consumate într-o cantitate cât mai mică. Excepție fac păstăile de fasole verde care nu conțin atât amidon.

Ingrediente puține – digestie bună

Dieta oamenilor a devenit prea variată și supra stimulează papilele gustative. Când te gândești ce să mănânci încearcă să nu combini prea multe alimente. Cu cât îţi faci mesele mai simple, cu atât îți va fi mai ușor să le digeri fără probleme.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *