Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce se întâmplă când nu mănânci nimic

Corpul tău are nevoie de un flux constant de mâncare pentru a supraviețui și pentru a funcționa la un nivel optim. În mod normal, este indicat să consumi alimente o dată la 4-5 ore, cu excepția orelor de somn, când organismul își încetinește metabolismul și nu are nevoie de energie în plus. Cunoaștem fiecare momentul când din diverse motive am ajuns să trecem de 7 ore nemâncați și începem să devenim irascibili (așa numitul „hangry” – din engleză: hungry + angry). Cât de multe știi însă despre ceea ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu consumi mâncare? Hai să aflăm!

Primele 6 ore

În primele 6 ore totul pare să fie normal, corpul tău începe să descompună glicogenul care înmagazinează energia în corpul tău și se transformă în glucoză, care alimentează celulele tale. Aproximativ 25% din această energie este consumată de creierul tău, în timp ce restul este alocat mușchilor tăi și celulelor roșii. La finalul celor 6 ore, acest proces nu mai este suficient și produce apariția irascibilității.

Următoarele 3 zile

Dacă ar fi să nu realimentezi organismul cu mâncare după digerarea ultimei mese, odată cu apariția irascibilității s-ar instala faza de cetoză. Cetoza este starea patologică în care corpul tău începe să descompună grăsimea stocată, pentru că nu mai are glucoză. Însă datorită faptului că grăsimea este descompusă de corp în acizi grași, creierul tău nu este alimentat corespunzător, iar funcțiile acestuia încetinesc (îți scade puterea de concentrare și gândirea logică). Starea de cetoză se poate instala și când faci mișcare multă și consumi puțini carbohidrați.

După 3 zile

Corpul tău începe să descompună proteinele din mușchi în aminoacizi și ulterior în glucoză, pentru ca creierul tău să funcționeze corespunzător, însă acest lucru înseamă că începe să îți scadă masa musculară. Acest proces continuă până când corpul nu mai are ce descompune și poate provoca decesul prin înfometare sau prin complicații aduse de înfometare.

Pe scurt, e bine să mănânci, indiferent dacă vrei să slăbești sau nu, pentru a te menține în stare propice de sănătate. Pentru a vizualiza mai bine efectele înfometării, te invit să urmărești videoclipul de mai jos.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *