Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce este bine să consumăm mâncare gătită la micul dejun

Majoritatea nutriționiștilor afirmă faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acest lucru este adevărat, însă nu este de ajuns doar să mâncăm dimineața, ci trebuie să fim atenți și la ceea ce consumăm.

Corpul nostru are nevoie de energie după o noapte de repaus, de aceea trebuie să ne hrănim cu mâncare sănătoasă, bogată în vitamine și minerale.

La micul dejun putem consuma atât alimente crude, cât și mâncare gătită. Dacă preferi ca dimineața să servești mâncare preparată, aceasta trebuie să fie ușor digerabilă. Nu este obligatoriu ca aceasta să fie gătită dimineața, dacă nu ai timp să o prepari atunci, îți poți pregăti masa pentru micul dejun încă de seara.

Este recomandat să consumăm mâncare bogată în proteine și fibre, pentru că acestea ne ajută să obținem senzația de sațietate mai mult timp, ceea ce înseamnă că vom evita gustările și vom mânca mai puțin pe parcursul zilei. De asemenea, dacă servim masa dimineața, senzația de foame va dispărea pentru câteva ore și, astfel, ne vom ține mai ușor greutatea sub control.

În plus, dacă ești o persoană activă, care merge la sală de dimineață, vei observa că exercițiile nu ți se vor părea atât de obositoare după ce ai mâncat alimente sănătoase, care pot fi ușor digerate de organismul tău.

Ce mâncare gătită putem consuma la micul dejun?

Puțină carne slabă, fiartă, alături de brânzeturi și legume ar putea fi un meniu ideal pentru tine, deoarece aceste alimente sunt bogate în proteine, fier și fibre. Ai mai putea încerca și terciul de ovăz, care să conțină câteva alune și fructe deshidratate. Nu trebuie să uiți nici de ouă, care pot fi gătite în multe moduri, apoi adăugate la meniul tău de dimineață.

Alte preparate gătite, ce pot fi consumate la micul dejun, sunt: clătitele, brioșele, rulourile, cornulețele, wafele sau grișul cu lapte. De asemenea, îți poți prepara o plăcintă de cartofi, un sandwich grill, paste ori salate de vinete, de humus sau de boeuf.

Este important să servești micul dejun pentru că acesta te ajută să îți menții sănătatea și să ai energie pentru activitățile de peste zi.

Tu obișnuiești să consumi mâncare gătită la micul dejun?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *