logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ceaiul de ginseng – beneficii

Ceaiul de ginseng este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului, fiind des consumat pe continentul asiatic. Rădăcina de ginseng este utilizată în scopuri medicinale de ani de zile. Se crede că aceasta a fost descoperită în munții Manciuria din China de către poporul antic chinez, care a considerat ginsengul ca fiind o plantă care vindecă orice boală și oferă întinerire celor care o consumă. Rădăcina cărnoasă a plantei poate fi folosită și uscată, și proaspătă pentru a face ceai sau pentru diferite medicamente.

Beneficiile majore

  • Diminuează durerile premenstruale

Ceaiul de ginseng, în special cel roşu şi alb, este recomandat femeilor pentru a calma durerile premenstruale prin efectul de calmare.

  • Creşte presiunea sanguină

Ginsengul este un aliat al persoanelor care au tensiunea sanguină scăzută. Prin proprietăţile de energizare, creşte presiunea arterială şi menţine corpul energic.

  • Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Persoanele care au probleme cu greutatea sau care vor să scape de câteva kilograme, ar trebui să consume ceai de ginseng, deoarece este foarte cunoscut pentru inhibarea apetitului. De asemenea, pune metabolismul în mişcare şi grăsimea se arde mult mai repede.

  • Ajută digestia

Ceaiul de ginseng este benefic împotriva balonărilor, constipaţiei şi ajută digestia.

  • Întăreşte imunitatea

Ceaiul de ginseng ajută la întărirea sistemului imunitar prin stimularea anumitor celule ale sistemului imunitar.

  • Poate ajuta la prevenirea cancerului

Se spune că ginsengul poate ajuta la prevenirea creşterii celulelor canceroase în organism. Cercetătorii au descoperit că această plantă poate ajuta la micşorarea tumorilor şi la prevenirea cancerului de stomac, ovare, ficat şi plămâni.

  • Creşterea libidoului la bărbaţi

Ginsengul este privit ca un afrodisac natural. Acesta conţine componente care stimulează producţia de oxid nitric în organele genitale masculine, care ajută în lupta împotriva disfuncţiilor erectile.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *