Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
smoothies
smoothies

Cinci băuturi hrănitoare care te încarcă de energie dimineața

Trezitul de dimineață este o provocare și o problemă atât pentru adulți, cât și pentru copii. Programul încărcat de peste zi ne determină să ne rezolvăm problemele personale seara târziu, ceea ce duce la un program de somn tot mai scurt și puțin odihnitor.

Chiar dacă ne-am culcat târziu și am dormit insuficient a doua zi la serviciu sau la școală nimeni nu ține cont de faptul că suntem obosiți, așa că trebuie să funcționăm la cote maxime. Pentru a ne revigora și a ne încărca de energie, dimineața, mulți dintre noi folosim cafea. Există și alte variante de băuturi care înlocuiesc cu succes cafeaua, ne dau energie și substanțe nutritive de care avem nevoie pentru a face față sarcinilor de peste zi.

Băutură energizantă cu roșcove

Obțineți cu ajutorul storcătorului un suc de portocale, sfeclă roșie, țelină și mere. Adăugați o banană pasată, un sfert de linguriță de turmeric, o lingură de pudră de roșcove și o lingură de pulbere de ovăz. Veți obține o băutură groasă, consistentă și cu un gust aparte. Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că această băutură energizantă vă va da putere de muncă pentru câteva ore bune spre deosebire de cafea care are un efect diuretic și nu conține substanțe nutritive.

Ceai verde cu lapte

Desigur că această băutură nu poate înlocui micul dejun la fel ca cea anterioară, dar este un energizant excelent care vă pune întreg organismul în mișcare.

Shake cu ou

Un shake obținut din albuș de ou, banană și lapte te va încărca de energie și vei avea un chef de muncă timp de câteva ore. Proteina din ou și din lapte și „dulcele” din lapte este exact ceea ce ai nevoie la micul dejun.

Smoothie verde

O băutură verde este o sursă extraordinară de substanțe nutritive și energie pentru dimineață. Deși nu este la fel de gustos ca cele de mai sus, un shake din frunze de pătrunjel, spanac și fulgi de ovăz/grâu sau de drojdie inactivă la care am adăugat turmeric și puțină sare este o adevărată bombă de energie.

Smoothie cu spirulină

Tot o băutură verde se poate obține în felul următor: 2-3 linguri de spirulină pudră, cu o banană, un măr, o jumătate de lămâie și fulgi de cereale integrale.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *