Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce să mâncăm fulgi de drojdie inactivă la micul dejun

Tot mai multe alimente sunt incluse în categoria super-alimentelor, datorită proprietăților și beneficiilor pe care le au pentru organism. În această categorie sunt incluși și fulgii de drojdie inactivă. Aceștia sunt consumați, de obicei, de persoanele care au un regim vegetarian, dar pot fi incluși foarte bine în dieta zilnică și de cei care sunt omnivori.

Fulgii de drojdie inactivă nu sunt genul de aliment gustos pe care să îl mâncăm cu drag. Dar, aceasta nu înseamnă că trebuie să îl ocolim, pentru că au o cantitate mare proteine de calitate și pot înlocui cu succes unele alimente, cum ar fi brânza de origine animală, pesmetul sau cașcavalul.

Nu trebuie să vă îngrijorați că vă veți balona din cauza acestui aliment. Drojdia inactivă nu este același lucru cu drojdia activă, care se folosește la prepararea aluaturilor. Drojdia inactivă este un organism unicelular, tulpină a drojdiei Saccharomyces Cerevisiae, ce crește pe melasă. Aceasta este spălată și uscată la căldură pentru a fi dezactivată.

Cum consumăm fulgii de drojdie inactivă?

Înainte de a afla ce beneficii au acești fulgi pentru organism, să aflăm cum îi putem include în dieta noastră.

Acest aliment poate fi mâncat la orice masă, în diverse combinații. Dacă dimineața, la micul dejun obișnuiți să mâncați salată de fructe, puteți presăra o mână de fulgi peste aceasta. Dacă sunteți adepții cerealelor integrale cu lapte la micul dejun, la fel, adăugați o mână de fulgi în bol. De asemenea, fulgii pot fi inserați cu succes în smoothie-uri și sucuri naturale.

Acestea sunt doar câteva idei pentru a include fulgii de drojdie inactivă în alimentația zilnică. Cu puțină imaginație, puteți găsi mult mai multe combinații de a consuma acest aliment la micul dejun.

Beneficiile fulgilor de drojdie inactivă

Fulgii de drojdie inactivă contribuie la formarea globulelor roșii, îmbunătățesc funcționarea ficatului, mențin nivelul colesterolului bun, sunt o sursă importantă de vitamine B (conțin inclusiv vitamina B12 care se găsește doar în produsele de origine animală), minerale (fier, zinc, seleniu) și aminoacizi (conține 18 aminoacizi). B-urile sunt importante pentru organism pentru că ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres și ajută la prevenirea cancerului de pancreas.

Acest aliment ajută la echilibrarea glucozei fluctuante din sânge în cazul diabeticilor și a presiunii arteriale scăzute. Acest lucru se întâmplă pentru că fulgii conțin chromium.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *