Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alergare-toamna_25581957
alergare-toamna_25581957

Cum poți face sport toamna

Temperaturile ridicate ale verii ne-au părăsit, la fel și razele interminabile ale soarelui care ne dădeau un întreg antrenament peste cap. De fiecare dată când încerci să parcurgi o anumită distanță alergând prin parc vara, e aproape imposibil să nu fii oprit de numărul mare de persoane care dau năvală. Parcul este unul dintre locurile cele mai răcoroase și mai apropiate de natură. Însă, vara s-a dus, iar în loc s-a instalat toamna – cu temperaturi optime pentru sport. Dacă te gândești la o serie de posibile scuze pentru a scăpa de exercițiile fizice toamna asta, mai bine citește în continuare pentru a vedea cum poți face sport în această perioadă!

Sesiuni de jogging în parcuri

Toamna este anotimpul perfect pentru continuarea sesiunilor de jogging prin parc. Aer curat, piste nu atât de numeroase, temperaturi optime și ore mai bune de sport, toate acestea combinate îți vor oferi un corp superb și un organism imbatabil. Sportul pe timp de toamnă îți crește imunitatea și te va ajuta să eviți orice gripă sau răceală sezonieră, care apare absolut în fiecare an. Pentru a te asigura că nu te vei întoarce acasă cu alte simptome, urmărește sfaturile noastre:

  • Folosește un echipament impermeabil, cu pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă;
  • Utilizează șosete lungi, pentru ca aerul rece să nu ajungă la glezne;
  • Achiziționează o pereche foarte bună de adidași pentru alergat, ca să te asiguri că în caz de bălți sau pământ mai alunecos, șansele de accidente să fie diminuate;
  • Preferabil nu alege trasee dificile, precum sunt cele montane;
  • Atunci când frigul crește în intensitate, utilizează o căciulă pentru a menține o temperatură ridicată în jurul capului.

Exerciții la tine acasă

Un avantaj extrem de ridicat al sportului este dat de faptul că poți să îl practici oriunde, indiferent de oră. Nu trebuie neapărat să mergi la sală pentru a te tonifia, astfel că o serie de exerciții te pot pune rapid la punct. Alege din următoarele:

  • Abdomene – pentru o siluetă de invidiat, menține un număr de 500 de abdomene zilnic, sau realizează exerciții de tip P4P;
  • Brațe – exercițiile cu greutăți au cel mai bun și rapid efect pentru rezultatul așteptat, în ceea ce privește brațele;
  • Picioare – fandările sunt excelente pentru ca picioarele tale să devină tonifiate. Totuși, dacă îți dorești ca rezultatul să fie vizibil și după terminarea iernii, este recomandat să continui și primăvara, întrucât vara va veni mai repede decât îți imaginezi.

Dat fiind faptul că ești acasă la tine, poți să te asiguri că șansele unei răceli sunt minime, iar bine meritatul duș va fi într-un loc igienic și plăcut.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *