rutina-de-dimineata_38717604
rutina-de-dimineata_38717604

Cum să fii gata de dimineață în doar 15 minute

Trezitul de dimineață nu este neapărat o plăcere pentru fiecare dintre noi. Atunci când afară este rece, ninge sau viscolește, sub pătură este cald, iar organismul nostru ne cere încă 5 minute de somn, nu este nimic mai plăcut decât să aflăm că nu mai e nevoie să mergem la școală sau la locul de muncă. Cu toate acestea, puțini sunt norocoșii care pot lucra de acasă și care, pe de altă parte, se pot bucura de beneficiul de a mai moțăi puțin mai mult de dimineață. Însă, chiar și aceștia sunt obligați ca la un moment dat să se ridice și să se apuce de treabă. Astfel, punctul spre care ar trebui să ne îndreptăm atenția este modalitatea prin care putem să dormim mai mult dimineața, fără a ajunge mai târziu la job. Dacă ești în căutarea aceleiași soluții, rămâi cu noi pentru a o descoperi!

Pregătește-te de seară

Dimineața preferăm să ne petrecem scurtele minute dormind și bucurându-ne de relaxare. De aceea, este recomandat să te pregătești de seara, acest lucru fiind translatat prin:

  • Tratamentele faciale – seara este perioada perfectă pentru a le aplica, întrucât nu vei fi nevoită să părăsești casa cu porii încă deschiși;
  • Dușul, seara – senzația pe care o primești după un duș realizat seara este de milioane. Astfel, înainte de a te pune în pat, asigură-te că ai corpul curat, iar dimineața nu vei fi nevoit/ă să sacrifici o oră din somnul binemeritat;
  • Calcă hainele seara – datorită amorțelii de dimineață, cel mai probabil capacitatea noastră de concentrare este la nivel scăzut, încercând să își revină de-a lungul zilei. Cu toate acestea, însă, dimineața acest nivel nu ne este favorabil, motiv pentru care ai putea salva până la 30 de minute dacă ți-ai pregăti hainele seara, atât să le alegi, cât și să le calci.

Micul Dejun

Există numeroase articole și sfaturi cu privire la importanța micului dejun dimineața. Fără dar și poate, aceasta reprezintă cu adevărat cea mai importantă masă a zilei. Dacă, însă, nu acorzi prea multă atenție acestei activități matinale din considerentul câștigului de timp pentru seară, cel mai bine este ca înainte să te pui în pat, să organizezi totul în bucătărie, în conformitate cu ceea ce obișnuiești să mănânci dimineața – fie că vorbim despre cereale, cafea, fructe sau omletă. Dacă ai totul organizat pe masă, cu siguranță vei observa că întregul proces îți va lua mai puțin de 10 minute în fiecare dimineață, cu tot cu savuratul micului dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com