Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
rutina de dimineata
rutina de dimineata

Cum să îți construiești o rutină pentru dimineață

Diminețile nu trebuie să fie stresante pentru nimeni deoarece este posibil ca această stare să ne urmărească toată ziua. Dacă nu suntem foarte organizați și, pe deasupra, mai avem și o problemă cu trezitul, atunci cu siguranță avem nevoie să ne construim o rutină pentru dimineață. Avem atât de multe lucruri de făcut în primele ore ale zilei, mai ales dacă nu ne pregătim de seara, încât s-ar putea să ne speriem dacă realizăm o listă. Pregătirea micului dejun, activitățile legate de igienă, stabilirea lucrurilor pe care le avem de făcut, pregătirea hainelor și multe alte chestii mai mult sau mai puțin mărunte ne vor ocupa tot timpul. Stabilirea unor obiceiuri zilnice ne va ajuta să ne organizăm mai bine dimineața, însă acest fapt se va răsfrânge într-un mod indirect și asupra întregii zile. Nu este nevoie de eforturi majore pentru a-ți stabili propria rutină, esențial este să îți faci un program care funcționează pentru tine.

În primul și în primul rând, este extrem de important să îți calculezi foarte bine timpul de care ai nevoie pentru a duce la îndeplinire ceea ce ai de făcut, încă de la prima oră dimineții.

Pentru rezultate mai bune poți pregăti unele lucruri chiar de seara, astfel încât să îți mai eliberezi o parte din timp pentru a te concentra pe chestiile cu adevărat importante. În acest caz ai putea să îți pregătești hainele pentru a doua zi sau chiar și micul dejun, alegerea îți aparține.

O altă regulă de aur pe care trebuie să o respecți este aceea care spune că nu trebuie să amâni alarma. Ideea e ca atunci când sună, să te dai jos din pat și să îți începi ziua deoarece cu siguranță ai setat ora de trezire cu un anumit scop.

Cu cât amâni mai mult momentul în care te vei da jos din pat, cu atât vei deveni mai stresat și nu vei avea timp nici măcar să mănânci cum trebuie.

Încearcă să adormi la ore rezonabile astfel încât să reușești să te trezești odihnit pentru a putea da randament maxim pe tot parcusul zilei.

Dacă stai mai departe de locul unde trebuie să ajungi ar fi bine să începi să pleci de acasă cu 10 minute înainte pentru a avea siguranța că vei ajunge la timp.

Poți integra și niște exerciții fizice într-un astfel de program, totul depinde de ceea ce îți place să faci. Ar fi bine să alegi și o activitate care îți face plăcere pentru a avea parte de încă un imbold pentru a respecta rutina de dimineață.

Tu ți-ai construit o anumită rutină pentru dimineață?

Citește și despre cum să depășești tentația de a sări peste micul dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *