Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cuplu dimineața
cuplu dimineața

Cum să nu mai întârzii dimineața la serviciu

Tuturor ni se întâmplă să întârziem din când în când, datorită unor situații neprevăzute precum un copil bolnav care necesită îngrijiri, un accident rutier care încetinește traficul sau alte probleme. Însă, dacă ți se întâmplă să fii mai des întârziat decât la timp, ai o problemă de rezolvat. Trăim într-o societate în care punctualitatea este apreciată, iar dacă nu ești punctual poți rămâne în dezavantaj. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma ca să devii punctual.

Ceasul deşteptător și problema trezitului

Dacă motivul pentru care întârzii mereu dimineața e că îți este greu să te trezești, există câteva soluții care să te ajute să nu mai dormi peste alarma ceasului deșteptător sau să nu mai apeși de atâtea ori butonul de amânare. Dacă amâni prea mult alarma, poți încerca una din două lucruri: pune ceasul deșteptător (sau telefonul) la o distanță mărișoară de pat, astfel încât să trebuiască să te ridici din pat ca să o închizi. După ce vei face asta de câteva ori, va deveni un obicei enervant și vei prefera să nu te mai întinzi înapoi în pat după ce ai oprit-o. A doua soluție este să pui alarma de trezire cu una sau două ore înainte să trebuiască să te trezești efectiv. Astfel poți să amâni alarma, iar după o vreme corpul tău va deveni mai alert și tu te vei trezi la timp. Dacă, în schimb, problema ta e că nu auzi alarma în timpul somnului, e necesar să schimbi sunetul care te trezește pentru că te-ai obișnuit cu el. Schimbă-l periodic ca să te poți trezi la timp. Bineînțeles, dacă crezi că nu dormi suficient în timpul nopții, trebuie să mergi la somn mai repede seara.

Percepția timpului

Nu toată lumea percepe trecerea timpului la fel și nu toate situațiile fac ca timpul să treacă cu aceeași „viteză”. Analizează întotdeauna realist situația înainte să estimezi cât timp ai nevoie pentru a face anumite lucruri înainte să pleci (cum ar fi micul dejun sau dușul). Observă cât timp îți ia să faci o anumită rutină și folosește-te de asta în estimarea ta, însă ține cont și de eventuale situații neprevăzute care te-ar putea încetinii (un drum cu autobuzul pe care îl faci în mod normal în 10 minute poate deveni un drum de 20 de minute datorită unui blocaj în trafic).

Pregătește tot ce poți înainte

Alege-ți hainele pe care le vei purta în ziua următoare de seara și pune-le pe un scaun sau pe masă, astfel încât dimineața să le îmbraci doar. Taie fructele și pregătește alimentele pentru mic dejun și pentru luat cu tine (pachetul de prânz) de seara astfel încât dimineața să le asamblezi doar și să le mănânci. Ca să te asiguri că nu uiți nimic important și nu trebuie să te întorci din drum pentru ele, pune portmoneul, actele, cheile de la casă și telefonul într-un loc foarte vizibil pe care să nu ai cum să îl ratezi când ieși din casă. Astfel le vei observa și le vei lua pe toate deodată.

Prioritizează

Nu trebuie să fii prezent la toate întâlnirile și să spui da la orice plan este propus. Fiecare dintre noi are nevoie și de timp liber, pe care să îl petrecem singuri. Fie că ești introvertit sau extrovertit, asigură-te că ai timp să reflecți asupra evenimentelor, că poți să petreci câteva momente doar cu tine în fiecare zi și că nu ești într-o constantă fugă. În plus, ai de unde să aloci timp situațiilor neprevăzute.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *