logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre filme

Te-ai întrebat vreodată dacă filmele pe care le vizionezi ascund o poveste? Iată câteva curiozități din cinematografie, ca să descoperi lucruri noi despre câteva dintre cele mai cunoscute filme.

1. „În căutarea lui Nemo” a avut efectul opus decât cel anticipat și intenționat. Ideea din spatele filmului era să scadă numărul de pești luați din sălbăticie pentru a fi ținuți în acvariu, cererea pentru peștele clovn (specia din care face parte și Nemo) s-a triplat după lansarea filmului.
2. Fanii seriei Harry Potter tind să fie mai toleranți politic și mai deschiși diversității.
3. Echipa Pixar a avut ideile pentru „Wall-E”, „Aventuri la firul ierbii (A bug’s life)” și „Monsters Inc.” în timpul unei pauze de prânz.
4. Părinții lui Daniel Radcliffe l-au lăsat să stea treaz cu o jumătate de oră în plus, ca să sărbătorească faptul că a luat rolul lui Harry Potter, în franciza omonimă.
5. Bugetul cu care a fost făcut „Paranormal Activity” a fost de doar $15.000, însă filmul a încasat peste $190 milioane. Cei de la Dreamworks au crezut că, la proiectarea de test a filmului, oamenii ies din sală pentru că e un film prost. De fapt, oamenii ieșeau pentru că erau terifiați.
6. Vin Diesel a primit prima ofertă de actor după ce a intrat ilegal într-un teatru din New York, cu intenția de a-l vandaliza.
7. Leonardo Dicaprio nu a luat niciodată droguri. Pentru rolurile în care trebuia să se comporte drogat, acesta a luat cursuri de la experți în droguri pentru a putea înțelege comportamentul.
8. Un cinematograf din Shanghai a folosit un poster greșit, făcut de fani, la lansarea filmului „Thor 2”.
9. Regizorul James Cameron era un om al străzii când a scris scenariul pentru „Terminator” și a vândut drepturile de autor pentru 1 dolar, cu condiția să regizeze el filmul.
10. Toate ceasurile din filmul „Pulp Fiction” sunt oprite la 4:20.

E interesant să știi ce se întâmplă în spatele unui film nu-i așa?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *