Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce au început adulții să coloreze?

Se întâmplă peste tot, așa că e foarte posibil ca tu sau cunoştinţe de-ale tale să ia în mână creioanele colorate și să se apuce să coloreze într-o carte. Cărțile de colorat pentru adulți au devenit bestseller peste noapte. Și totuși care e motivația din spatele acestei activități puerile? De ce au început adulții să coloreze?

Ce sunt, mai exact, cărțile de colorat pentru adulți?

Înainte ca denumirea de „carte pentru adulți” să te facă să te gândești la alte lucruri, îți spun că aceste cărți de colorat sunt o formă de terapie prin artă. Ideea a pornit de la un psiholog ai cărui pacienți cu funcții stresante nu reușeau să elimine stresul prin tehnicile tradiționale precum meditația. Aceste cărți pot avea desene abstracte de colorat sau pot avea adevărate scene care spun o poveste.

Cum ajută cărțile de colorat?

La copii, cărțile de colorat ajută să îmbunătățească funcțiile motorii (provocându-i pe cei mici să nu depășească liniile imaginii) și imaginația. La adulți, funcțiile motorii sunt deja dezvoltate, motiv pentru care cărțile de colorat au un efect terapeutic. Mai exact, coloratul permite creierului să se relaxeze și să uite pentru moment de stres și probleme, permițând adulților să se relaxeze și totodată, permițând subconștientului să găsească soluții problemelor, fără ca adultul să fie conștient de asta.

Practic, coloratul la adulți ajută în trei instanțe diferite – terapie, întoarcerea la inocența copilăriei și, nu în ultimul rând, funcționează ca o scuză pentru ca adulții să se îndepărteze de tehnologie.

Deci, ar trebui să colorez ca să mă destresez?

Coloratul nu e pentru toată lumea, în ciuda faptului că e o activitate relaxantă. Dacă nu ai încă o metodă funcțională de a te elibera de stres, poți încerca să colorezi. Dacă te relaxează, înseamnă că e o metodă care ți se potrivește. În schimb, dacă observi că devii frustrat că nu îți place ce a ieșit în coloratură sau dacă nu ai răbdarea necesară să faci asta, poate că e mai bine să găsești o altă metodă de relaxare.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *