Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce oamenii productivi se trezesc de dimineață

Oamenii de succes se trezesc, de obicei, la prima oră a dimineții, aceasta fiind unul dintre lucrurile pe care majoritatea dintre ei le au în comun. Întrebarea este de ce aceștia decid să își înceapă ziua atât de devreme, pe când majoritatea celorlalți încă sunt în lumea viselor?

Iată câteva dintre posibilele răspunsuri la această întrebare:

1. Au mentalitate de învingători

Astfel de oameni au capacitatea de a-și controla vocea interioară care le spune să mai doarmă încă 5 minute și să amâne la nesfârșit momentul în care chiar se apucă de treabă.

În cazul în care recunoaștem această voce și reușim să nu o ascultăm, înseamnă că am câștigat prima bătălie care ne va duce către succes. Dacă știm că avem o treabă de rezolvat și că ne-am setat ceasul să sune la o anumită oră pentru a avea timpul necesar rezolvării acelei situații, atunci va trebui să ne ținem de program.

2. Mai mult timp

Statistica arată că dacă ne-am trezi cu o oră mai devreme în fiecare dimineață, atunci am avea încă 15 zile de activitate în decursul unui an. O viață avem și nu ar trebui să o dormim, sau măcar să ne ocupăm și de acest aspect într-un mod rezonabil (7- 8 ore de somn în timpul nopții și nu ziua).

Sună înfricoșător dacă ne gândim la câte zile din viață le pierdem doar prin simplul fapt că dormim mai mult decât avem nevoie.

3. Efort fizic

De obicei, oamenii productivi nu au prea mult timp la dispoziție pentru exerciții fizice, fiind deosebit de ocupați în timpul zilei, de aceea preferă să facă un pic de sport încă de dimineață. Efortul fizic ne ajută să scăpăm de stres, să fim mai sănătoși, mai fericiți și mai calmi.

4. Creativitate

Studiile arată că oamenii sunt mai creativi și mai inspirați dimineața, pentru că sunt odihniți și au mintea limpede. Multe dintre faimoasele cărți de literatură au fost scrise în timpul dimineții, așadar dacă avem o operă pe care vrem să o realizăm, acesta este momentul prielnic.

5. Un pas înainte

Odată ce ne-am trezit de dimineață suntem cu un pas înainte în fața oricui. Avem control asupra a ceea ce facem și nu ne stresăm că nu vom ajunge la locul de muncă la timp deoarece vom fi deja acolo. Dimineața, avem mai mult timp pentru planificarea și organizarea zilei și avem și toate condițiile pentru așa ceva, pentru că este liniște.

Tu cât de productiv ești de dimineață?

Citește și despre lucrurile care îi fac diferiți pe oamenii care se trezesc de dimineață.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

5 răspunsuri

    1. Salut. Astazi, Antoneta a fost mai rapida si a gasit Iepurasul prima. Intoarce-te si maine pe site, poate tu vei fi cea care va gasi Iepurasul 🙂

    1. Salut, Iepurasul din acest articol a fost gasit deja. Intoarce-te si maine pe site, poate tu vei fi cea care va gasi Iepurasul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *