Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
smoothie perfect
smoothie perfect

Ghid pentru prepararea unui smoothie perfect

Pentru cei care nu au foarte mult timp dimineața să prepare micul dejun, smoothie-urile sunt întotdeauna alegerea potrivită. Sunt rapid de preparat, sunt sănătoase, sățioase și ne încarcă cu energie de la primele ore ale dimineții. În funcție de ingredientele pe care le adăugăm, putem să aducem organismului nostru un plus de vitamine, minerale, antioxidanți, enzime și fibre.

Atunci când prepari un smoothie, unul dintre lucrurile cele mai importante de care trebuie să ții cont este alegerea ingredientelor.

Alegerea bazei

Începe prepararea smoothie-ului cu două căni de lichid. Acesta poate fi lapte de vacă sau lapte vegetal (soia, orez, migdale, cocos), iaurt, suc de fructe. Poți folosi chiar și apă sau apă de cocos. Prin adăugarea ingredientelor lichide la început, nu riscăm să distrugem cuțitele blenderului.

Adaugă fructele sau legume

Cantitatea ideală de fructe sau ar trebuie să fie de ¾ căni. Printre cele mai folosite fructe se numără bananele, care îi dau o textură cremoasă shake-ului, dar putem adăuga și fructe de pădure, mere, piersici, pepene, în funcție de sezon.

Pe lângă fructele preferate, poți adaugă și frunzele verzi (spanacul, varza kale, busuioc, frunze de țelină sau pătrunjel). Acestea conțin foarte mulți nutrienți, te încarcă cu energie, au rol antioxidant și au grijă de greutatea ta.

Legumele joacă și ele un rol destul de important în valoarea nutritivă a smoothie-ului. Optează pentru morcovi, castraveți, sfeclă roșie sau avocado.

Adaugă superalimente

Superalimentele sunt prafuri foarte concentrate care aduc o serie de beneficii organismului. Acestea îi oferă energie, îl alcalinizează, îi aduc un aport de esențial de proteine și stabilizează nivelul zahărului în sânge. Printre cele mai folosite sunt: spirulina, matcha, iarba de grâu, orz sau pulberea de roșcove.

Nu uita nici de semințe!

Organismul nostru are nevoie și de acizi grași Omega 3 și 6, iar printre cele mai bune surse de astfel de nutrienți se numără semințele. Semințele de cânepă sunt foarte bogate în acizi grași benefici organismului, conțin aminoacizi și proteine de cea mai bună calitate. La fel, semințele de chia sunt pline de vitamine și minerale, controlează pofta de dulce și luptă împotriva radicalilor liberi. Alte tipuri de semințe benefice sunt cele de dovleac, in sau hrișcă.

Folosește îndulcitori naturali

Dacă preferi o versiune mai dulce a shake-ului, alege îndulcitorii naturali în favoarea zahărului. Printre cei mai recomandați se numără mierea de albine, siropul de stevie, arțar sau agave.

Pentru a fi cât mai eficient dimineața și pentru a-l prepara cât mai rapid, creează o listă rețele și ingredientele de care ai nevoie pentru o săptămână. O dată ce știi ce trebuie să prepari, poți adaugă ingredientele în punguțe individuale și să le pui în congelator, iar dimineața doar le adaugi în blender și le mixezi.

Tu ce ingrediente folosești cel mai des la prepararea smoothie-urilor?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *